""
""

Edinson Kavani - hladnokrvni ubica (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.11.16. | 22:42

PSŽ dobio derbi, tu je Nica na bod

Eto Pari Sen Žermena na bod zaostatka, Nici se drma tron! Sveci su dobili derbi u Lionu (2:1), pa sada s velikim olakšanjem i puni samopouzdanja čekaju lidera za dva nedelje. Ako do tada uopšte bude lider... Edinson Kavani, taj čuveni El Matador još jednom je pokazao o kakvom se hladnokrvnom ubici radi kada su u pitanju protivnički golmani. S nova dva komada na svom kontu došao je do kote 11 (na isto toliko mečeva), pa kada se na to doda i pet u Ligi šampiona to mu dođe 16/16. A još osam u kvalifikacijama za SP? 

Izabrane vesti

Ima li neko takav učinak Evropi? 

Kako su domaći odigrali prvo poluvreme pretilo je da ne vidimo bukvalno ništa od derbija, već samo sporohodno odrađivanje posla od strane čete Unaja Emerija. Da li je u pitanju bio strah, ona utakmica u Superkupu sa starta sezone u glavama, kada im je PSŽ za nešto više od pola sata dao tri komada i uzeo trofej, tek izabranici Bruna Ženesija bili su previše rezervisani i u isto vreme nervozni. Areoli gotovo da nisu pripretili, a pred Antonijom Lopezom napravili su glupost koja ih je koštala primljenog gola. Neoprezan start na stajnu nogu Tijaga Mote dok se ovaj gradio u šesnaestercu i to je bio penal. Loptu je namestio najbolji strelac Svetaca Edison Kavani i tukao po sredini - 0:1.   



Lion se probudio u drugom delu i tome su značajno odprinele prave izmene treenera domaćeg sastava. Umesto Ribusa i Ferija uveo je Valbuenu i Fekira. Ovaj prvi pokazao se kao pun pogodak. U 49. minutu posle pokušaja Rafaela lopta je pogodila stativu, odbila se do omalenog veziste, a ovaj je gađao superprecizno sa petnaestak metara - 1:1.

I onda taman kada se Lion osmelio da se nadigrava sa favorizovanim rivalom, kada su domaćini rešili da krenu po pobedu, oni strahovi s početka utakmice pokazali su se kao opravdani. Koliko je PSŽ opasan i dobar tim oslikalo se u samo jednoj kontri, praktično jedinom ozbiljnom napadu ekipe Unaja Emerija u drugom delu. Napadao je Lion kada je sevnula ubitačna kontra koju su završili Menije (i Emeri ume da pogodi s izmenama) i ubitačni El Matador. Belgijanac je podigao dobar centaršut, a Kavani izmakao čuvarima i glavom zakucao za 1:2 - 13. pogodak u sezoni za sigurno lidersko mesto u rubrici "lista strelaca".

LIGA 1 - 14. KOLO

Petak:
Ren - Tuluz 1:0 (1:0)
/Gurkuf 1/

Subota:
Monako - Marselj 4:0 (3:0)
/Bošilja 23, Žermen 29, 39, Kariljo 90+1/

Bordo - Dižon 3:2 (0:1)
/Rolan 48, Kamano 88, 90+3 - Abejd 44, Tavareš 62/

Monpelje - Nansi 0:0

Nant - Lil 0:0

Kaen - Gengam 1:1 (0:0)
/Rodelan 79 - De Pauv 85/

Mec - Lorijan 3:3 (1:1)
/Falet 11, Vion 75, 78 - Vari 16, Mukanđo 54, 61 penal/

Nedelja:
Anže - Sent Etjen 1:2 (1:0)
/Pepe 18 - Pogba 59, Tanane 78/

Nica - Bastija 1:1 (1:0)
/Plea 11 - Kriveli 60/

Lion - PSŽ 1:2 (0:1)
/Valbuena 49 - Kavani 30pen, 82/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Edison KavaniEvropaFrancuskaFrancuska Liga 1Liga 1međunarodni fudbalOlimpik LionPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara