""
""

Eksplozija Fredija Guarina! Romin kiks sezone sa afričkim strelama, Nijangu svanulo u Đenovi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.02.15. | 16:55

Vučica opet razočarala remijem bez golova sa fenjerašem Parmom, najbolja partija Nerazura od dolaska Manćinija, Lacio slavio na Friuliju

Taman kada je Roma pobedom nad Kaljarijem prekinula crni niz remija i najavila povratak u trku sa Juventusom, Vuica je zabeležila kiks koji će verovatno biti i prelomna tačka u trci za Skudetom. Rimljani su na svom terenu odigrali samo 0:0 protiv najgore ekipe uz ligi Parme. Juve ima šansu da večeras pobedi Ćezenu i odlepi se na nedostižnih plus devet.

Izabrane vesti

Posle trijumfa nad Sardiniji, optimizam se opet uvukao u tabor Romanista. Pogotovo kada su se priključile afričke strele Žervinjo i pojačanje Dumbija koji su nedvano pokorili Afriku sa selekcijom Obale Slonovače. Sa njima dvojicom i najboljim strelcem Ljajićem, Garsija je pokušao da nadoknadi odsustvo povređenog Totija, ali bez kapitena očigledno nema ni jake Rome. Parma se branila ceo meč i uspela da se odbrani. Pretili su Ljajić, Najngolan, Florenci, Žervinjo, ali je Mirante bio sjajan na golu Krstaša. Čak je i Ešli Kol pogodio stativu u finišu meča. Četvrti uzastopni remi Rome na Olimpiku i po svoj prilici kraj šampionskih nada... Garsijini izabranici su na kraju ispraćeni zvižducima sa Olimpika.

Inter je pružio najbolju partiju od dolaska Roberta Manćinija i sa 4:1 pregazio Atalantu u Bergamu u meču koji se može nazvati simultankom Fredija Guarina. Konačno je Kolumbijac odigrao na nivou nekadašnjih partija iz Porta i pokazao da je prerano otpisan. Prvo je iznudio penal koji je Šaćiri pretvorio u gol, a potom je sa dva prelepa gola, od kojih je posebno drugi bio spektakularan rešio pitanje pobednika.

Na kraju je fenomenalnu partiju, Guarin zaokružio i asistencijom za Palasija u finišu meča. Nerazurima je posao olakšao i defantivac domaćih Benaluan koji je dobio dva žuta kartona za samo minut na početku drugog dela igre. A, setite se da je Manćini hteo da ga dovede u Inter prethodnog januara... Inter ne odustaje od borbe za Evropu. Vidić nije igrao za goste, Kuzmanović je ušao u igru u 82. minutu.

Lacio je u ranoj fazi meča stigao do vođstva protiv Udinezea. Klose je iznudio penal, a Kandreva rutinski iskoristio najstrožiju kaznu. Bio je Kandreva blizu i drugog gola, ali je Karnezis čudesnom reakcijom sprečio Lacio da ranije reši pitanje pobednika. Kako je meč odmicao tako su se gosti ovlačili i odlučili da brane prednost. Uspeli su u tome i ostaju u trci sa Napolijem i Fiorentinom za treće mesto. Svaka čast Lacijalima s obzirom na hendikepe koji ih prate cele sezone.

Đenova opet igra sjajan fudbal. Posle perioda krize, Grifoni ponovo rešetaju protivničke mreže. Na Marasiju je sa 5:1 pregažena Verona, a u centru pažnje je bio pojačanje M'Baje Nijang. Momak koji je došao na pozajmicu iz Milana je konačno našao put do mreže u Seriji A. Posle 37 mečeva bez postignutog gola i 52 neuspešna šuta na gol, Nijang je danas eksplodirao u dresu Đenove. Prvo je posle njegovog prodora Agostini zatresao sopstvenu mrežu, a onda je usledio golgeterski obračun mladog Francuza i veterana na drugoj strani Luke Tonija. Nijang je pogodio za 2:0, a Luka Toni je u svom stilu udarcem glavom smanjio prednost domaćih. Potom je usledio prelep pogodak glavom Nijanga, da bi Toni u 57. minutu za dlaku izbegao ofsjad i opet bratio nadu Veronezima. Ipak, golovi Bertolaćija i Perotija su overili pobedu Đenove. 

SERIJA A - 23. KOLO

Subota:
Sasuolo - Fiorentina 1:3 (0:2)
/Berardi 67 - Salah 30, Babakar 32, 63/

Palermo - Napoli 3:1 (2:0)
/Lazar 14, Vaskez 36, Riđoni 65 - Gabijadini 82/

Nedelja:
Milan - Empoli 1:1 (1:0)
/Destro 40 - Makarone 68/

Torino - Kaljari 1:1 (1:1)
/El Kaduri 35 - Donsa 34/

Đenova - Verona 5:2 (3:1)
/Agostini 10 autogol, Nijang 12, 30, Bertolaći 65, Peroti 86 - Toni 20, 57/

Atalanta - Inter 1:4 (1:2)
/Morales 27 - Šaćiri 2 penal, Guarin 37, 63, Palasio 72/

Udineze - Lacio 0:1 (0:1)
/Kandreva 23 penal/

Roma - Parma 0:0

18.00: Kjevo - Sampdorija
20.45: Čezena - Juventus


tagovi

VeronaUdinezeSerija ARomaParmaMbaje NijangLuka ToniLacioKaljariItalijaInterFredi GuarinEvropaĐenovaAtalantaAntonio Kandreva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara