""
""

Ekvatorijalna Gvineja i Gabon profitiraju zbog ebole i rata

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.04.15. | 18:02

Afrički kup nacija 2017. godine trebalo da se održi u Libiji, ali je još u avgustu 2014. odlučeno da od toga nema ništa

Afrikanci nikako da organizuju kontinentalno prvenstvo bez ikakvih problema. Prethodni Kup nacija morao je da bude pomeren iz Maroka, zbog straha ove države od epidemije opasne ebole, a ovoga puta je druga, možda i veća pošast preselila takmičenje iz jedne zemlje u drugu. Libija je još odavno dobila domaćinstvo tog prvenstva, a već u avgustu 2014. je odlučeno da neće moći da ugosti Afrički kup nacija na zimu 2017. godine, zbog bezbednosnih problema koji tamo vladaju.

Na taj način, vrata su otvorena za sedam nacija: Alžir, Egipat, Gabon, Ganu, Keniju, Sudan i Zimbabve. Veliki favorit je bio Gabon, jer je on 2012. godine bio domaćin zajedno sa Ekvatorijalnom Gvinejom. 

Izabrane vesti

Upravo je ova mala država koja se nalazi na Ekvatoru "profitirala" zbog ebole, koja je uplašila Marokance, pa je drugi put u samo tri godine bila domaćin najveće fudbalske smotre "crnog kontinenta", a sada se slična stvar dogodila i Gabonu.

Jednostavno, on i dalje ima infrastrukturu koju je tada izgradio, pa je sada i zvanično. Gabon je domaćin Afričkog kupa nacija 2017. godine!

Veliki problemi za afrički fudbal su očigledni, jer su već dva puta zaredom izabrali prinudnu opciju u koju ne moraju da se vrše nova ulaganja, a samim tim, neće biti ni novog obrta novca i podsticaja za nečiju privredu.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalPjer Emerik ObamejanGabonEkvatorijalna Gvineja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara