"JOŠ JEDNA TITULA ZA MILITA"
"JOŠ JEDNA TITULA ZA MILITA"

El Prinćipe ostvario san – Senturion pogodio za titulu, goreo krcati Huan Domingo Peron (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.12.14. | 04:24

Pedeset hljada vernih navijača Rasinga proslavilo Akademijinu 17. titulu

JOŠ JEDNA TITULA ZA MILITAPosle dugih trinaest godina, Rasing klub iz Aveljanede je šampion Argentine! Akademija (popularni naziv za Rasing) morala  je da pobedi kako bi osigurala titulu i kako ne bi zavisila od rezultata utakmice u Kilmesu, gde je River, za svaki slučaj, pobedio domaču ekipu. No, na stadionu Huan Domingo Peron u Aveljanedi Adrian Senturion, desetka Rasinga, pogodio je mrežu Godoj Kruza u 49. minutu utakmice, za ispostaviće se, veliko slavlje i titulu šampiona Argentine, sedamnaestu po redu.

Dugo čekana titula

Izabrane vesti

Rasing je ušao nestrpljivo u utakmicu, ali uz toliko želje da jednostavno drugačije nije moglo. Prepun stadion, 50.000 navijača bili su u potpunom delirijumu gotovo sat vremena pre početka utakmice, pa je jasno i zašto su svi na terenu izgledali vrlo nervozno. Rasing nije imao vremena za čekanje, bar su tako igrali. Kao da im je poslednji put, kao da im život zavisi od ove utakmice.

Mleli su goste, ne posedom kao što to čine brojni evropski timovi, već presingom i ludim tempom koji je lomio Godoj Kruz, sve dok u četvrtom minutu drugog poluvremena Senturion nije natrčao na centaršut Dijaza, te prikucao glavom loptu u mrežu, uz malu pomoć nespretne reakcije protivničke odbrane. U tom trenutku, na utakmici Kilmes - River, bilo je 0:0, ali Rasing nije stajao. I dalje su pritiskali, i dalje stajali visoko u poteri za još jednim pogotkom koji bi im osigurao toliko željeni šampionski trofej.

SENTURION POSTIŽE GOLU 82. minutu, u Kilmesu je pao gol za River! Sančez je pogodio za 0:1, pa je na stadionu Rasinga počela da se oseća neugodna tenzija. Do kraja je na obe utakmice ostalo nešto više od deset minuta, deset najdužih minuta u životima većine navijača na stadionu Huan Domingo Peron, u siromašnoj Aveljanedi.

Godoj je nekoliko puta pravio probleme ispred gola Rasinga, najpre velika šansa za goste u 65. minutu ali je nespretnom reakcijom, napadač Godoja upropastio sjajnu priliku za izjednačenje. Uzbudljivo je bilo i nekih 5-6 minuta pred kraj utakmice, ali lopta kao da nije htela u gol Rasinga, zbog Milita, zbog takve publike. Kada je posle 93 minuta sudija odsvirao kraj utakmice, veliko slavlje je moglo da počne.

ŠAMPIONI ARGENTINEKao da je neko naručio scenario po kom će se pisati put Rasinga do titule. Onu prethodnu, osvojenu 2001. Akademija je osvojila takođe kada je tim predvodio veliki Dijego el Prinćipe Milito. Bio je to drugačiji Milito od ovog. Mlad, brz, jak, gladan uspeha i golova. Sada je u timu, preiskusni, ne tako fizički moćan kao pre, ali sa još jačom, bar se tako čini, željom da svom Rasingu donese trofej.

Ubojiti napadački tandem Gustavo Bou - Dijego Milito kombinovali su ove sezone za 16 golova i sedam asistencija i predvodili ovaj tim Rasinga, koji je Akademiji doneo toliko željeni trofej.Dijego Milito sada može na miru u penziju. Veliki majstor je osvojio argentinski šampionat, došao u Evropu, osvojio sve što se može osvojiti, vratio se kući kao veliki svetski as i doneo svom klubu titulu, istu onu na koju su čekali otkako je El Prinćipe otišao put Starog kontinenta.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Adrian SenturionArgentinaDijego MilitoFernando KavenagiJužna AmerikaRasing KlubRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara