""
""

Elita se okupila oko Interovog otkrovenja! Cena: 70.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.01.18. | 12:34

Real, Barselona i Mančester Siti stali u red! U međuvremenu, Nerazuri bi mogli da završe veliki posao sa Danijelom Staridžom, u igri i Davi Klasen

Ozbiljna se prašina podigla u Italiji kada je Sampdorija prošlog leta Interu prodala tada malo poznatog Milana Škrinijara za čak 23.000.000 evra, odnosno 23 puta veću sumu novca od one koju je Samp izdvojio Žilini godinu i po dana ranije za totalnog anonimusa.

Izabrane vesti

Smejali su se kritičari na Čizmi, verujući da je Samp odrao Inter, ali nekoliko meseci kasnije smeju se samo odgovorni na stadionu Đuzepe Meaca. Mladi slovački štoper izrastao je već sada u Interovo otkrovenje sezone, a ne bi bilo preterano reći ni mlado otkrovenje Serije A. Škrinijar je postao neizostavni deo filozofije Lučana Spaletija, odigrao je gotovo sve utakmice za Nerazure od početka sezone, zbog čega je privukao ogromnu pažnju evropske fudbalske elite. 

Milanski dnevni list Gazeta delo Sport, inače dobro upućen sa dešavanjima u oba milanska kluba, tvrdi da se oko Milana Škrinijara vrte emisari Real Madrida, Barselone i Mančester Sitija. 

O interesovanju iz Katalonije i sa severa Engleske nije novost, pošto su skauti već pratili igre mladog Slovaka, što nije ni čudo pošto vrlo dobro zna da organizuje napade iz poslednje linije i dobar je s loptom u nogama, što Barseloni i Pepu Gvardioli znači zbog taktičke filozofije. 

Real se posle sunovrata u Primeri ove sezone posvetio razradi velikih planova za nadolazeće leto, a izgleda da će se listi mogućih pojačanja uključiti i Škrinijar. Kraljevski klub pokušava da osveži tim posle godina kupovnog posta i Škrinijar bi mogao da se uklopi u dugoročne planove. 

U Interu su svesni sve većeg interesovanja za svog štopera, a direktor Pjero Auzilio je u neformalnim razgovorima potvrdio da Škrinijar nije na prodaju ako ponude budu manje od 70.000.000 evra. U suprotnom bi klub razmislio o mogućim pregovorima. 

Auzilio je, navodno, ipak rad da Škrinijaru već sada pojača ugovor i tako otera potencijalne kupce, iako sadašnji ističe juna 2022. godine. Ono što je Interov problem u ovom trenutku jeste to što Škrinijar nema otkupnu klauzulu, a o tome bi takođe moglo da se raspravlja prilikom potpisivanja nove saradnje. 

U međuvremenu, Inter bi u sumraku prelaznog roka mogao da završi veliko pojačanje s Ostrva - Danijela Staridža. Liverpul je izgleda umanjio potraživanja za obeštećenje na ime pozajmice sa 7.000.000 na 2.000.000 evra, s tim da je Inter u obavezi da plaća svih 170.000 evra na ime sedmične plate. I to bi mogao da bude jedini kamen spoticanja na putu realizacije. 

Iz Rima je ovog jutra grunula vest da je Everton stupio u kontakt s Interom i ponudio trampu: Davi Klasen za Marcela Brozovića. Direktorski tandem Auzilio - Sabatini nedavno je rešio da stavi Brozovića na transfer listu kako bi od njegove prodaje zaradio novac za isplaćivanje obaveza finansijskog fer-pleja, a trampa sa Evertonom to ne bi donela. Zbog toga se ova informacija uzima s rezervom. Interov cilj je jasan - da Havijer Pastore uzme dirigentsku palicu i zagospodari igrom Nerazura. Svi potencijalni odlasci morali bi da donesu finansijsku dobit. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Danijel StaridžDavi KlasenEngleskaEvertonEvropaFrancuskaHavijer PastoreInterItalijaLiga 1LiverpulMančester SitiMarcelo BrozovićPari Sen ŽermenPremijer ligaPrimeraReal MadridSerija AŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara