"Elmander u dresu Noriča"
"Elmander u dresu Noriča"

Elmanderova borba za opstanak

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.11.17. | 12:19

Zanimljivo ime u švedskom plej-ofu za popunu druge lige

Elmander u dresu Noriča

Večeras počinje rasplet u Švedskoj, vezano za to koji timovi će naredne sezone igrati u drugoj ligi. Pobednici iz ovih dvomeča takmičiće se u popularnom Superetanu, dok poraženi idu u treću ligu.

Izabrane vesti

U svemu tome, jedno dobro poznato ime - Johan Elmander. Čovek koji je 85 puta nosio dres Švedske, a proslavio se igrajući za Fajenord, Brendbi, Tuluz, Galatasaraj... u smiraj karijere, u 36. godini, vratio se u klub u kojem je počeo profesionalnu karijeru - Ergrite. Kako Elmanderu nije mesto u ovom baražu, tako nije ni njegovom klubu. Bar po tradiciji jer Ergrite je 14 puta bio šampion Švedske, doduše, poslednji put davne 1985. godine. Ovaj velikan praktično je jednom nogom obezbedio opstanak u Švedskoj 2, ali je u poslednja dva kola doživeo dva poraza. Da je u ta dva meča uzeo samo bod, ne bi išao u baraž, pošto je završio sa istim brojem bodova (i slabijom gol-razlikom) kao Hefle i Varberg, a samo bod više imali su GAIS i Norbi. Svi ovi timovi ostali su u drugoj ligi.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 19:00 5411 ŠD2PT Mjallby - Orgryte kmb X2&0-2 2,05
Sre 19:00 5412 ŠD2PT Akropolis - IK Frej kmb 1&3+ 3,15

Bilo kako bilo, Ergrite i Elmander sada moraju da se čupaju u baražu, a rival im je Mjalbi, koji je završio na drugom mestu Švedske 3 Jug (Landskrona je izborila direktnu promociju). Do tog mesta, Mjalbi je stigao zahvaljujući furioznom finišu, ali i raspoloženom Ganjaninu Mamudou Morou, 22-godišnjem špicu koji je ove jeseni bio raspucan. Majlbi je imao seriju od osam mečeva beze poraza, tokom koje je zabeležio šest pobeda i nema sumnje da se nalazi u boljem raspoloženju od Ergritea. Pokušaće to da iskoristi, kao i činjenicu da je domaćin u prvom meču. Ako tu ne zabeleži pobedu, zna da u revanšu neće imati šta da traži.

U drugom meču plej-ofa igraju mnogo manje poznati timovi Akropolis (drugoplasirani iz Švedske 3 Sever) i Frej (13-plasirani iz Švedske 2). Kao što možete da pretpostavite, domaćin je klub osnovan od strane grčkih iseljenika 1968. godine, i uglavnom se takmičio u četvrtoj i petoj ligi. Poslednjih godina beleže veliki napredak i sada žele i rang više. Njihova snaga je domaći teren, gde „delju“ rivale, skoro niko se nije provukao ove sezone da nije primio dva gola, a uglavnom su davali i po tri, četiri pa i pet golova. Igraju vrlo efikasno, pa su i napadači Gambijac Soseh, Šveđanin balkanskih korena Nikola Vasić i Grk Stavrotanasopulos dali zbirno skoro 50 golova!

Frej je došao u poziciju da se bori za opstanak kroz baraž baš zbog loše odbrane. Na poslednjih 10 gostovanja imaju osam poraza, a na tih osam mečeva primili su 21 gol, uz šest datih. Za Frej igra Danilo Kuzmanović, nekadašnji štoper Zemuna, Donjeg Srema, užičkog Jedinstva i Rada.

Treba istaći da i da se revanši baraža igraju u subotu.

ŠVEDSKA 2 PLEJ-OF - prvi mečevi

Sreda

19.00 (2,55) Mjalbi (3,10) Ergrite (2,75)
19.00 (2,40) Akropolis (3,30) Frej (2,75)

Završna tabela Švedske 2...

Završna tabela Švedske 3 Sever...

Završna tabela Švedske 3 Jug...

(Foto: Reuters / Action Images) 


tagovi

bet analizaEvropaJohan Elmandersportsko klađenjeŠvedska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara