""
""

Đemba Đemba potpisao; Nađ: Nije star, može dosta da pruži!

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.07.13. | 16:44

„Od Milana Obradovića očekujem da pruži nivo igre poput Mladena Krtajića, da bude vođa na terenu“, kaže sportski direktor Partizana u komentaru poslednja dva pojačanja

Sve formalnosti su završene – Erik Đemba Đemba (32) je od danas popodne i zvanično fudbaler Paritzana! Iskusni kamerunski vezista je jutros prošao lekarske preglede, potom seo za sto sa sportski direktorom Albertom Nađom, dogovorio uslove saradnje i na kraju potpisao ugovor do juna sledeće godine, uz opciju da se saradnja produži za još 12 meseci, pod uslovom da obe strane budu zadovoljne.
Partizan u Đemba Đembi dobija veliko pojačanje, nadam se da će partije kakve je pružao u prethodnim klubovima ponoviti kod nas, da ćemo zajedno napraviti uspeh, kako na srpskoj, tako i evropskoj sceni. Od početka prelaznog roka tražili smo takav profili igrača, brzog i agresivnog, spremnog da pojača konkurenciju na mestu zadnjeg veznog. Neki kažu da je Erik star, međutim, nalazi se u zrelim fudbalskim godinama, može još dosta da pruži“, uverava Albert Nađ.

Bivši fudbaler Mančester junajteda u ponedeljak je došao u Beograd i odmah izjavio da ne zna da li ostaje, što su neki protumačili željom da najpre sačeka revanš sa Širakom i da stavi paraf na ugovor tek ako crno-beli obezbede još najmanje četiri međunarodne utakmice. Takve pretpostavke danas su opovrgnute.
Đemba Đemba nas nije uslovaljavao. Ni najmanje! Niti smo mi tražili da potpišemo ugovor posle meča sa Jermenima. On je to izjavio verovatno iz razloga sigurnosti, po principu, 'nije gotovo dok se ne potpiše'. A ja ne sumnjam da ćemo eliminisati Širak“.

Izabrane vesti

Čelnici crno-belih dobili su informacije da se Afrikanac značajno smirio u odnosu na početka karijere, kad je upao uvelike finansijske probleme.
Ne znam šta je radio u prošlosti. Svako od nas ima neke bubice, ali fudbaler koji je igrao za Mančester junajted, Aton Vilu, Odenze, bio učesnik grupne faze Lige šampione i Lige Evrope, a minule sezone upisao više od 30 takmičarskih mečeva za Hapoel iz Tel Aviva ne može da bude loš. Značiće nam na planu iskustva i agresivnosti“, siguran je Albert Nađ.

Pod uslovom da izabranici Vuka Rašovića eliminiši Širak, Erik Đemba Đemba će već sutra biti prijavljen za narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, a na listu igrača koji će biti prosleđen u UEFA crno-beli će dopisati i ime prethodnog novajlije, Milana Obradovića.
„Ivan Ivanov do daljeg ostaje u Partizanu, večeras će igrati za naš tim u najboljem izdanju, siguran sam. Rekli smo da nećemo nagomilavati igrače, međutim, svakako nam je bio potreban još jedan štoper. Doveli smo Obradovića, iskusnog, proverenog i fizički besprekorno spremnog defanzivca, za koga može da se kaže da je u poodmaklim fudbalskim godinama. Mada, podsećam da smo i Mladena Krstajića angažovali u njegovoj 34, zato što nam je bio potreban neko iskusan. I sad od Milana očekujem da pruži nivo igre poput Krleta, da bude vođa na terenu, pomogne mladoj ekipi i doprinese uspesima“.

Albert Nađ je rekao da nema novosti povodom statusa kadeta Nemanje Radonjića, Andrije Živkovića i Danila Pantića, ali da očekuje da uskoro bude vesti i na tom planu. Dodao je da nije upoznat sa interesovanjem Anderlehta sa Aleksandra MitrovićaNavodno, direktor belgijskog prvaka stiže u petak u Beograd da pregovara o transferu mladog napadača.
Ne znam, meni nije najavljena takva poseta. A i ako dolazi, to ne znači da će Mitrović otići iz Partizana. Potreban je ekipi u kvalifikacijama za Ligu šampiona“, uzda se direktor crno-belih u napadača (suspendovan za klub još dva meča) koji trenutno blista u dresu omladinske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, gde su se Orlići plasirali u polufinale.

 

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

Albert NađErik Đemba ĐembaKamerunLiga šampionaFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara