""
""

Embolo hoće u Nemačku, ali Bazel zateže za 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.06.16. | 17:55

Mladi reprezentativac Švajcarske velika je želja Šalkea

Ambiciozan projekat ovog leta započinje u Gelzenkirhenu, a sve je krenulo angažovanjem bivšeg sportskog direktora Majnca Kristijana Hajdla i doskorašnjeg trenera Augzburga Markusa Vajncrala, koji slovi za jednog od najboljih stručnjaka u Bundesligi.

Izabrane vesti

Tandem koji će u buduće brinuti o sportskom sektoru Šalkea već je počeo da povlači konkretne poteze kako bi rurski klub spreman dočekao novu sezonu u koju će ući u znatno izmenjenom sastavu. Najviše promena pretrpeće napad, Liroj Sane teško da će ostati jer ima klubova koji bi za njega izdvojili i po 35.000.000 evra, a rastanak se bliži i sa iskusnim Klasom Janom Huntelarom.

Ideja novih rukovodilaca Šalkea je da napad Plavih u naredno jsezoni predvodi talentovani 19-godišnji Švajcarac Brel Embolo koji je trenutno sa nacionalnim timom na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Mladi Embolo je imao sjajnu sezonu u dresu šampiona Švajcarske, a odlične partije privukle su interesovanje Mančester Junajteda i novog bundesligaša RB Lajpciga. Ipak, kako piše lokalni nemački list Rur Nahtrihten predstavnici Šalkea dogovrili su se sa zastupnicima fudbalera, pa je Embolo navodno spreman da obuče plavi dres.

Jedini problem je još što se nisu dogovorili sa Bazelom i tu pregovori tek predstoje. Neće do dogovora doći tako lako pošto švajcarski prvak traži čak 25.000.000 evra i nema nameru da smanji svoje zahteve, piše poznati listi.

Šalke taj novac trenutno nema, a mogao bi da plati traženo obeštećenje tek ako bi prodali Sanea za 35.000.000 evra, koliko se spominje da mu je trenutna cena.

Sve vesti vezane za prelazni rok pročitajte u našem SPECIJALU, ili klikom na tag "LETNJI PRELAZNI ROK 2016"

(FOTO: Action Images)


tagovi

TransferiNemackaletnji prelazni rok 2016EvropaBrel EmboloBazel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara