""
""

Emeri stiže u PSŽ! Blanu 10.000.000, Sevilji 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.16. | 20:17

Novi trener se zna

Poručio je nedavno Naser Al Kelaifi da će biti velikih promena u Pari Sen Žermenu i bio je u pravu. Rekonstrukcija i početak nove, “post-Ibrine” ere, kreću od promene trenera. Loran Blan će uskoro i napismeno dobiti otkaz, a na njegovo mest dolazi Unai Emeri. Zvanična potvrda novog trenera bi mogla da usledi u narednih nekoliko sati…

Izabrane vesti

PSŽ je prvo želeo Dijega Simeonea, ali to je bila nemoguća misija. Čolo je ipak ostao veran svom Atletiku. S obzirom na aktuelnu situaciju na tržištu i činjenicu da su skoro sav vrhunski treneri zauzeti, Al Kelaifi nije imao mnogo izbora. Emeri je bio jedan od retkih kandidata koji su kvalitetni, a dostupni.

Otkaz Blanu će koštati PSŽ 10.000.000 evra sa obzirom da je imao još dve godine ugovora. Oko 2.000.000 evra će biti plaćeno Sevilji na ime obeštećenja za Emerija zbog prevremenog raskida ugovora. Još nije poznato koliko će Španac zarađivati na Parku Prinčeva. Ali se zna da mu je obećana bitna uloga u transfer politici i da će na letnoj fudbalskoj pijaci igrati bitnu ulogu kada je izbor pojačanja u pitanju, što do sada nije bio slučaj u klubu iz francuske prestonice. 

Španski mediji navode da se Emeri već nalazi u Parizu i da čeka rasplet situacije, odnosno zeleno svetlo Sevilje kada PSŽ aktivira otkupnu klauzulu. Sevilja je očekivala ovaka rasplet i već su ušli u pregovore sa Kike Floresom koji je dobio otkaz u Votfordu, a trenutno ga želi i Espanjol. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Unai EmeriŠpanijaSeviljaPrimeraPari Sen ŽermenLoran BlanLiga 1FrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara