"PSŽ na bekovski pogon"
"PSŽ na bekovski pogon"

Emerijeva mašinerija u nastajanju - Inter smazan u jednom zalogaju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.07.16. | 08:13

Pari Sen Žermen slavio protiv Nerazura u prijateljskom meču sa 3:1 (1:1) uz dva gola Serža Orijea

PSŽ na bekovski pogonPrijateljski mečevi Internacionalnog kupa šampiona donose nam uzbudljive duele već u predsezoni, a tako smo mogli da uživamo u sudaru prvaka Francuske Pari Sen Žermena i italijanskog velikana Intera. Sveci su sa Unajem Emerijem na klupi pokazali da od njih možemo da očekujemo dobar fudbal ove sezone i pa su bez preterano mnogo muke slavili protiv Nerazura sa 3:1 uz dva gola Serža Orijea.

Zanimljivo, sva tri gola za PSŽ postigli su bekovi - Orije dva, Lajvin Kurzava jedan. Orije je prvo iskoristio odbitak i lošu reakciju Handanovića u 14. minutu, a bio je siguran i u 87. kada u stilu najboljih špiceva glavom pogodio posle odličnog centaršuta. Kurzava je s druge strane poslao projektil iz slobodnjaka u 61. minutu i to je bio najlepši momenat sureta na stadionu u Oregonu.

Izabrane vesti

Jedini strelac za Inter bio je Stevan Jovetić s bele tačke u nadoknadi vremena prvog dela utakmice.

Oba tima su mnogo menjala, posebno PSŽ koji je ukupno napravio osam izmena. Priliku da igra u prvoj postavi dobio je Hatem Ben Arfa, dok u satavu nije bilo Gžegoža Krihovjaka. Inter je igrao sa dva napadača (Jovetić i Palasio), ali je razmak između linija bio veliki i porozan pa ni njihov doprinos nije došao do izražaja.

Sveci su bržim i agresivnijim pristupom uspeli da iskoriste te pukotine i boljom realizacijom šansi dođu do pobede koja mnogo više znači u psihološkom nego u rezultatskom smislu.

Da je PSŽ bio bolji tim govori i činjenica da je imao 60 odsto loptu u posedu i da je 16 puta šutnuo na gol rivala, naspram sedam pokušaja Intera.

(FOTO: Printksrin)


tagovi

Unaj EmeriStevan JovetićSerž OrijePari Sen Žermenmeđunarodni fudbalLajvin KurzavaItalijaInterFrancuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara