""
""

Bertans presudio Barsi pred evroligaški okršaj sa Partizanom!

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.11.13. | 17:34

Rođeni brat Davisa Bertansa odigrao vrlo dobro protiv katalonskog kluba i Bilbau doneo prvi trijumf ove sezone

Košarkaši Barselone definitivno nisu očekivali poraz u ENDESA ligi pred vrlo važan evroligaški meč sa Partizanom, ali i to se desilo - katalonski gigant posle neuspeha u susretu sa ekipom Bilbaa stiže u Beograd. Ekipa Ćavija Paskvala doživela je prvi poraz u domaćem šampionatu, dok su Baskijci upisali prvi trijumf - 80:72 (13:18, 20:17, 21:22, 26:15). 

Utakmica je tokom tri četvrtine bila izuzetno neizvesna, ali je domaćin u poslednjoj deonici pronašao rešenje za razigrani gostujući sastav, slomili otpor protivnika i došli do izuzetno važnog i velikog trijumfa, koji će svakako pulenima Rafaela Pueja dati ogromnu dozu samopouzdanja. 

Izabrane vesti

Statistički gledano, ekipe su bile gotovo izjednačene u svim segmentima (po 34 skoka, po 13 asistencija), a ključ pobede Bilbaa možda leži u čak 18 pogođenih bacanja iz 22 pokušaja, dok je Barselona imala svega devet pokušaja, ali i osam pogodaka.

Najefikasniji igrač u domaćem sastavu bio je Dairis Bertans, rođeni brat Partizanovog Davisa, koji je meč završio sa 17 poena i pet skokova, dok je Gabrijel Herman dodao 15 koševa. Na drugoj strani Kostas Papanikolau je upisao 21 poen (5/9 za tri) i četiri skoka, dok je Huan Karlos Navaro postigao 14 poena.

Susret Partizana i Barselone u okviru 6. kola A grupe igra se u četvrtak u Pioniru od 20.45.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dairis BertansENDESA ligaEvroligaEvropaHuan Karlos NavaroKK BarselonaKK BilbaoFK PartizanŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara