""
""

Everton bez pritiska u derbiju: Igrao sam pred 30.000 gledalaca, pokazaću sve što znam!

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.02.16. | 13:23

"Ne znam kakav naboj nose utakmice protiv Crvene zvezde, ali sam potpuno opušten i verujem u pozitivan rasplet", rekao je Luiz

Sve će novo biti za Partizan u subotu. U drastično izmenjenom timu, koji trener Ivan Tomić planira da suprostavi Crvenoj zvezdi naći će se i zadnji vezni Everton Luiz, koji ne može da dočeka početak jubilarnog 150. večitog derbija, a dodaje i da je spreman za ulogu eventualnog junaka.
"Srećan sam što ću debitovati za Partizan baš u derbiju. Spreman sam, nemam apsolutno nikakav negativni osećaj, niti pritisak. Ne znam kakav naboj nose utakmice protiv Crvene zvezdeali sam potpuno opušten i verujem u pozitivan rasplet", rekao je Luiz.

Izabrane vesti

Novajlija iz Sent Galena nije imao pravo da igra u prvom kolu proleća zbog kartona, ali dodaje da ga raduje ambijent kakav će u subotu od 17 časova združeno napraviti Grobari i Delije.
"Igrao sam u Brazilu derbije, bio akter finalnih mečeva kojima je prisustvovalo i po 30.000 gledalaca i znam šta me čeka. Navijačima mogu da obećam da će videti jednog pozitivnog Evertona, posvećenog i sa maksimalnom želju da na terenu pokaže sve što zna".

Postala je već mantra pred svaki derbi da se broje godine koliko Partizanu nije dosuđen penal protiv Crvene zvezde. Poslednji je sviran u martu 1995. godine, pa Everton tim povodom kaže.
"Što se mene tiče spreman sam da pucam penal, naravno ako bude u našu korist. Ne bih se više osvrtao na ono što je bilo u dosadašnjem toku sezone, jer sam duboko ubeđen da će svi igrači koji istrče na teren dati svoj maksimum".

BOLIĆ: Draž derbija posle gotovo dve decenije

Ulogu prevodioca u razgovoru sa novinarima imao je Dražen Bolić, pomoćni trener Partizana, koji će posle skoro dve decenije opet osetiti draž derbija.
"Iz Humske sam otišao 1998. godine i mnogo je lep osećaj koji se kreira ovih dana u susret večitom derbiju. Tokom svoje karijere davao sam golove svim ekipama, jedino nisam uspeo Zvezdi", podsetio nekadašnji pouzdani defanzivac crno-belih, a sada asistent trenera Parnog valjka Ivana Tomića.

STEVANOVIĆ: Sad da koristimo šanse!

Jedini strelac za Partizan u prethodnom derbiju Alen Stevanović jezgrovito saopštava na čemu bi crno-beli trebalo da porade da im se ne bi ponovile greške u realizaciji iz prethodng derbija.
"Na Marakani smo jesenas napravili nenormalno veliki broj prilika za utakmice ovakvog tima, ali smo ih mnogo i promašili, između ostalih i ja. Mnogo je važno da u tim situacijama održimo pažnju, budemo mirni i koncentrisani i prvi postignemo gol. Sve šanse koje stvorimo jednostavno moramo da iskoristimo, jer derbi odlučuju detalji. Eto ja sam bio strelac, ali šta mi vredi jer smo izgubili sa 3:1. Zato ne moram sada ja da ga dam, samo da Partizan pobedi", rekao je Stevanović.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanEverton LuizFK Crvena zvezda150.večiti derbi150. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara