Kiran Tirni
Kiran Tirni

Everton i Seltik spremaju transfer rekord - biće skuplji i od Van Dajka

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.06.18. | 09:30

Kiran Tirni na putu za Gudison park

Everton i njegov novi menadžer Portugalac Marko Silva ozbiljno su zainteresovani za Kirana Tirnija, supertalentovanog 21-godišnjeg defanzivca Seltika.

Britanski Skaj je objavio da je standardni reprezentativac Škotske i čak tri sezone uzastopno najbolji mladi fudbaler tamošnje Premijer lige, primarna meta na Gudison Parku gde ga vide kao dugoročnu zamenu za iskusnog Lejtona Bejnsa koji je zašao u 34. godinu. 

Izabrane vesti

Iako je po vokaciji levi bek, radi se o polivalentnom defanzivcu koji može da igra na više pozicija u timu pa se tako kod Brendana Rodžersa već oprobao i kao desni bek i štoper. Kiran Tirni je čak poneo i kapitensku traku velikana iz Glazgova, a prošle godine potpisao je novi dugoročni ugovor do juna 2023. godine.

Britanski mediji objavili su da je Everton već poslao prvu ponudu za ovog fudbalera od 25.000.000 funti (28.000.000 evra) plus bonuse. To će po svoj prilici biti odbijeno u Glazgovu, ali se istovremeno očekuje i da Karamele upute novu, još unosniju ponudu za jednog od najtalentovanijih ostrvskih fudbalera.

I sam menadžer Seltika Brendan Rodžers svestan je da će šampion Škotske teško zadržati Tirnija ovog leta.
"Sve je na klubu koji se pita. Ako dođe astronomska ponuda morate da mu povećate platu, ali onda je teško očekivati da će da ostane. Naravno, voleo bih da mogu da zadržim sve igrače. Bilo bi idealno kada mi niko ne bi otišao, ali nikada ne mogu da kažem da će ostati ovaj ili onaj, dokle god postoji mogućnost da stigne ponuda koja se ne odbija", realan je Rodžers.

Zanimljivo, Kirana Tirnija je prošle sezone nekoliko puta skautirao i Bajern iz Minhena čiji su čelnici bili oduševljeni partijama u Ligi šampiona protiv njihovog tima.

Trenutni rekord po prodaji u Seltiku drži skupoceni Holanđanin Virdžil van Dajk koji je u leto 2015. prešao u Sautempton za oko 16.000.000 evra. Ukoliko Tirni ovog leta napusti Glazgov moga bi minimum da duplira tu svotu i postane novi rekorder Zelenih. Sasvim zasluženo...

Foto: Action Images


tagovi

kiran tirniLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara