""
""

Everton ima poruku za Delije: Izvinite, nisam hteo da vas vređam (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.04.16. | 15:17

Partizanov Brazilac hladne glave analizirao dešavanja sa derbija, kaže da ima dobar šut i da crno-beli mogu do finala Kupa

Ako se na kraju meča zamerio Delijama, Everton Luiz je dan kasnije, kad su se emocije slegle, rešio da pokaže drugačiju, znatno mirniju stranu temperamenta.

Brazilski vezista, čiji je projektil sa 35 metara doneo Partizanu remi u 151. večitom derbiju osetio je potrebu da se navijačima Crvene zvezde javno izvini zbog poanašanja posle proslave izjednačujućeg gola.
Koristim ovu priliku da se svima izvinim, posebno navijačima sa severa zbog nesportskog gesta. Svi znamo šta je večiti derbi i koliko adrenalina nosi. Tokom čitavog meča je krv bila uzavrela, a to je dodatno podigao i moj južnjacki temperament“, rekao je Everton u intervjuu za zvanični sajtu kluba iz Humske 1.

Izabrane vesti

Svi partizanovci koji su provocirali Zvezdin sever: Specijalne poruke Nađa i Vujačića, Kežman pucao iz mitraljeza, Tejgo se rugao (VIDEO)

Novajlija iz Lugana je posle pogotka otrčao do dela terena bližeg severnoj tribini, zapelsao sambu, poljubio Partizanov brg, što je poprilično iznerviralo Zvezdine prvotimce, naročito Marka Grujića i Luisa Ibanjeza. Posledično tome i navijače.
Sve je „pucalo“ od energije sa obe strane terena. Nisam imao želju bilo koga da uvredim, jednostavno to  je bilo jače od mene i nisam razmišljao. Bio sam presrećan zbog gola i izjednačenja. Slušao sam o derbiju, ali ni sam nisam verovao dok ovo nisam doživeo. Čestitam i  igračima Crvene zvezde na fer i korektnoj igri. Još jednom se izvinjavam, jer nisam imao nameru da bilo koga uvredim“.

Van terena omaleni vezista deluje zaista mirno, pa bi s obzirom da je tek pre tri meseca stigao u Srbiju ovakvo ponašanje moglo da mu se uzme kao olakšavajuća okolnost.
Derbi je derbi, ne može se porediti ni sa jednom utakmicom. Igrao sam mnoge i svima prilazim krajnje profesionalno, ali energija koja se oseti između ova dva kluba, navijača na tribinama i želje da se pobedi, nosi vas čak i posle zvuka pištaljke za kraj. Presrećan sam sto smo izjednačili u poslednjim sekundama. Adrenalin još uvek radi“.

Prema njegovim rečima, u petom minutu nadoknade bilo mu je bio samo da puca. Nevažno odakle, jer je vreme istcicalo.
„U tom trenutku vas samo nosi želja da date gol. Iako je adrenalin radio, bio sam svestan da u svakom trenutku mogu da šujem pištaljku. Bio sam siguran u sebe, znam da imam dobar šut. Istina, bilo je više od 30 metara, ali tada ne pravite kalkulacije. Želeo sam samo da izjednačimo i uspeli smo“.

S obzirom da je zaradio isključenje Everton Luiz je sam sebe izbacio iz konkurencije za sastav Partizana u Subotici, gde će crno-beli protiv Spartaka u revanšu polufinala Kupa Srbije tražiti plasman u finale i šansu da trofejom „izvade“ sezonu
Sada je najvažnije da se odmorimo koliko je moguće. Već u utorak ekipa kreće za Suboticu. Dobro igramo i siguran sam ako ovako nastavimo, da možemo do finala. Umor je tu, ali sam siguran da će momci dati svoj maksimum“, dodao je, uz Bojana Šaranova, najbolji pojedinac u Partizanovom timu u subotu veče.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanEverton Luiz151. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara