Everton Luiz precrtan u Ferari, vraća se u Švajcarsku?

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.12.18. | 10:11

Partizan dobio konkurenciju

Posle godinu dana, brazilski vezista Everton Luiz napušta SPAL.

Iako ima još godinu ui po dana ugovora sa prvoligašem iz Ferare, italijanski mediji javljaju da će Everton napustiti SPAL jer nije u planovima trenera Sempličija. Za njega je zainteresovan Partizan koji želi da ga vrati, ali i i švajcarski Cirih. Italijani pišu da je Cirih favorit za dovođenje brazilskog veziste kojem bi to bio povratak u švajcarski fudbal.

Izabrane vesti

Everton je u Švajcarskoj proveo dve godine igrajući za Lugano i Sent Galen odakle je u januaru 2016. godine došao u Partizan. Brazilac je ostavio dobar utisak u Humskoj, bio jedan od miljenika navijača i posle dve godine je ostvario transfer u SPAL. Međutim, u Ferari se nije izborio za status standardnog prvotmica. Ove sezone je na 10 utakmica od 15 mogućih. Ali uglavnom je ulazio sa klupe za rezerve i samo dva puta je počeo utakmicu u startnih 11. Trener Semplići je rešio da njegovo mesto u januaru dovede nekog drugog igrača i Everton je dobio zeleno svetlo da traži klub.

 U Humskoj su odmah registrovali signal iz Ferare i počeli da pripremaju teren za povratak brazilskog veziste. Međutim, u trku je uskočio i Cirih koji je platežno moćniji od crno-belih, a ove sezone ima ambicije da se bori za plasman u Ligu šampiona. Cirih se trenutno nalazi na četvrtom mestu prvenstvene lestvice sa samo tri boda manje od drugoplasiranog Bazela.

Švajcarska daje dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kako je prvoplasirani Jang Bojs već sada nedostižan, vodiće se velika bitka za drugo mesto. Samo pet bodova razdavaja grupu od pet klubova među kojima su Bazel, Tun, Cirih, Sent Galen i Lucern. Zbog toga Cirih želi da se pojača u januaru kako bi probao da dobije trku u kojoj je Bazel najveći favorit, Evertonovo ime zauzima bitno mesto u ambicijama švajcarskog kluba.

(FOOT: reuters)


tagovi

Everton Luiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara