""
""

Everton svim silama na Svonsijevu bolju polovinu: Za početak - 30.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.05.17. | 16:06

Ronaldu Kumanu će konkurencija biti bivši klub, a alternativa kapiten bivšeg kluba

Po svim najavama i informacijama koje stižu sa Ostrva, biće ovo burno leto na Gudison Parku. Everton sprema bombastičan prelazni rok kojim bi konačno iskočio iznad proseka i približio se šestorci najjačih klubova u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Menažderu Ronaldu Kumanu su obećana značajna finansijska sredstva za fudbalsku pijacu, a Everton će prelazni rok započeti napadom na jednog od najboljih veznih igrača lige - Gilfija Sigurdsona. Islanđanin je velika želja Kumana, a uprava kluba je složna sa ocenom da bi Sigurdson bio pravo pojačanje.

Islandski vezista blista ove sezone u Svonsiju i glavni je razlog što su Labudovi u dobroj situaciji da sačuvaju opstanak u Premijer ligi. Bez Gilfija bi to bila nemoguća misija. Islanđanin je što kao strelac što kao asistent bio umešan u preko 50 odsto golova Svonsija ove sezone - tačno 21. To je fenomenalan učinak.

Zato je Sigurdson i postao jedan od najtraženijih igrača u ligi, a jasno je da je prerastao sredinu na Libertiju i da mu je dosta borbe za opstanak sa Labudovima. Pored Evertona, žele ga još i Vest Hem, Lester i Sautempton koji je ozbiljno zagrizao.

Kuman ne želi da gubi vreme i pod pritiskom bivšeg kluba koji juri Sigurdsona je već spremio prvu ponudu za sjajnog vezistu - 30.000.000 evra. Sada je na potezu Svonsi...

Međutim, ako ne uspe da dovede Sigurdsona, Kuman ima i alternativu. U bivšem klubu Ajaksu. Holanđanin je zainteresovan za Ajaksovog kapitena Devija Klasena koji ima sjajnu sezonu. Njegova cena je manja od Sigurdsonove a bio bi ozbiljno pojačanje. Pogotovo ako klub napusti Ros Barkli kojem je Kuman dao rok do kraja nedelje da odluči o ponudi za novi ugovor.  

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvertonEvropaGilfi SigurdsonPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara