""
""

Evo kakvog je štopera Murinjo doveo: Napadači, čuvajte se, on je kostolomac bez mane i straha! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.14. | 16:55

Upoznajte Kurta Zumu, momka koji će od naredne godine komandovati odbranom Plavaca

Opšte je mišljenje da je Čelsi u zimskom prelaznom roku napravio najbolji posao kada su u pitanju premijerligaši, a verovatno i šire! Angažovanjem Nemanje Matića i Mohameda Salaha Žoze Murinjo je pokazao da Plavci žele da ulažu u budućnost, što je u četvrtak i definitivno potvrđeno dovođenjem Kurta Zume, 19- godišnjeg francuskog štopera za koga su se otimali brojni evropski velikani.

Mnogi će reći da je cena od 12.5 miliona funti previsoka za jednog tinejdžera, međutim, oni koji malo bolje prate francuski fudbal sigurno nemaju dilemu kada su u pitanju kvaliteti i potencijal snažnog momka iz Liona. 

Izabrane vesti

Zuma je karijeru počeo u jednom malom klubu iz rodnog grada, da bi sa 15 godina otišao u Sent Etjen, gde je već posle godinu dana potpisao prvi profesionalni ugovor. Usledio je nedugo zatim i debi u prvom timu (u kupu protiv Bordoa), a nakon toga više niko nije mogao da ga izbaci iz ekipe. 

Snažan, visok, brz, dugog koraka, oštar i beskompromisan, biće dostojna zamena za Džona Terija u budućnosti... To ne krije ni Žoze Murinjo:

"Nismo ove zime imali neke hitne planove i ciljeve. Profilisali smo se drugačije... Igrače koje smo doveli, Matić, Salah i Zuma biće naša budućnost", istakao je zadovoljno portugalski stručnjak.

Kurt Zuma prošao je sve omladinske selekcije u francuskom nacionalnom timu, a posebno se istakao na Mundijalitu letos u Turskoj, kada su ga mnogi skauti i primetili. S odličnim partijama nastavio je u protekloj polusezoni, pa su udicu vrlo brzo bacili  i Junajted, Monako, Arsenal... 

Kao najjači adut u igri ovog momka izdvaja se odlična duel igra, kao i skok. Precizni statističari izračunali su da je u prvom delu sezone Lige 1 imao skoro 70 odsto uspešnosti u vazdušnim duelima.

Krajem prošle godine za Zumu su čuli i oni koji slabije prate fudbal. Ovaj momak etiketiran je kao kostolomac, pošto je njegov start nad jednim fudbalerom Sošoa preplavio internet i tako obišao svet. Tom nesrećniku na koga je startovao polomio je nogu i dislocirao zglob, zbog čega je usledila suspenzija od deset mečeva. 

Sve to sada je iza visokog defanzivca, koji će do kraja sezone ostati u Sent Etjenu kao pozajmljeni igrač Čelsija, a na Stamford Bridž će na leto, kada Murinjo odluči hoće li se na saradnji zahvaliti kapitenu Teriju ili Davidu Luizu... 

(foto: Action Images)


tagovi

Žoze MurinjoZima 2014Premijer ligaKurt ZumaFrancuskaEvropaEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara