"Sajt Šerifa"
"Sajt Šerifa"

Evo zašto je Šerif opasan: Plate ne kasne, Srbi zadovoljni, a Brazilci Kadu i Luvanor vezu terenom

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.08.13. | 17:27

Pročitajte kako je naredni protivnik Vojvodine za kratko vreme izgradio imidž evropskog kluba

Sajt ŠerifaŠvajcarska preciznost na tlu Moldavije. Suprotno našim klubovima, a u skladu da logikom i evropskim načinom poslovanja, Šerif je za kratko vreme izgradio imidž kluba u koji fudbaleri iz Srbije odlaze kao što su nekad hrlili u Španiju, Englesku ili Italiju. Poslednji protivnik Vojvodine u kvalifikacijama za Ligu Evrope slovi za moderan sportski kolektiv u kome plate ne kasne, igrači su zadovoljni, što je retkost na ovdašnjim prostorima.

To za MOZZART Sport kaže Petar Bazić, menadžer koji je realizovao desetak transfera u klub iz Tiraspolja, ukazujući da se snaga ekipe koja će u četvrtak gostovati u Novom Sadu krije u sjajnoj organizaciji.
"Tajna uspeha Šerifa vezana je za ime gazde Viktora Gušana, izuzetno moćnog, ali pre svega korektnog čoveka. Ispoštovao je svaku reč dogovora ili slova sa papira, što mogu da posvedoče čelnici Rada, OFK Beograda ili Jagodine, odakle su naši igrači odlazili u Tiraspolj. Svaki evro obeštešenja dobili su u skladu sa predviđenom dinamikom isplate, a isto tako, pojedinci, svi do jednog, dobijaju novac maltene u sekund. Možda Moldavija nije atraktivna država, ali je Šerif atraktivan i prilično ozbiljan klub", ističe Bazić.

Izabrane vesti

A za žuto-crne igraju bivši vezista Crvene zvezde, Brazilac Kadu, nekadašnji prvotimac Jagodine Saša Marjanović, do pre godinu i po dana vezista Rada, Marko Stanojević, nekadašnji član Banata, Marsel Metua, kao i bivši špic Zemuna i Partizana, Marko Mark​ovski. Izuzev poslednjeg, svi dovedeni u Tiraspolj posredstvom Bazića.
"Na stranu moj odnos sa gazdom Gušanom, ima on svoje ljude kojima veruje, reč je o generalnom menadžeru Nikolaju Zuzinu i šefu skautske službe Valeriju Pavličenku. Oni su mu kao desna i leva ruka, 24 sata u funkciji kluba, njegovog napretka. Zajedno su prepoznali kvalitet iz Srbije i platili ne male svote novca da ojačaju Šerif. A taj vrtoglavi uspon kluba krenuo je plasmanima u grupne faze Lige Evrope (dva puta), posle čega su se i zarade igrača uvećale do četiri puta. Oni koji dokažu kvalitet mogu da računaju i na 200.000 evra godišnje. To su primanja na nivou naših največih klubova. Možda čak i veća".

Osnovan 1997. Šerif je napredovao krupnim koracima do nivoa neprikosnovenog vladara Moldavije (12 titula, sedam kupova), da bi van granica otadžbine postao prepoznatljiv 2009. plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope.
Rezultate na terenu pratila je modernizacija na svim nivoima. Šerif je danas moderan klub, koji osim glavnog stadiona (kapacitet 14.300 mesta, prim.aut) i klupske zgrade, ima još 13 pomoćnih terena, od čega nekoliko sa veštačkom travom, olimpijski bazen, hotel za igrače. I ceo taj kompletks smešten je na 66 hektara".

Slavlje iz perioda kada je Volkov igrao u TiraspoljuUzdizanje Šerifa poklopilo se i dolaskom srpskih igrača, neki od najvećih uspeha nekada anonimnog kluba vezani su za eru Vladimira Volkova i njegovog imenjaka Brankovića, potom Ognjena Vranješa i Miloša Adamovića u Moldaviji.
"Može slobodno da se kaže da je Šerif poslednjih godina napravio balkansku turneju. Igrao je protiv Dinama iz Tirane, Dinama iz Zagreba, sarajevskog Željezničara, nedavno Sutjeske, a sad će na megdan Vojvodini".

Na pitanje šta može da se očekuje od duela na Karađorđu, Bazić diplomatski uzvraća.
"Uzdržao bih se od prognoze rezultata, ali ni Vojvodini, ni Šerifu neće biti lako. Najveća prednost Lala je dolazak Marka Nikolića na klupu i ulazak Mateje Kežmana u klub, a eventualna mana neplaniran odlazak Abubakara. S druge strane, Moldavci stižu u Novi Sad bez povređenog Marka Stanojevića (koleno, pauza dva meseca), međutim, glavne poluge tima, Brazilci Kadu i levokrilni vezista Enrike Luvanor će biti u sastavu. Oni su duša tima, izuzetno opasni. Van terena, ubeđen sam da će se Novosađani pokazati kao sjajni domaćini, a isto tako mogu da računaju na gostoprimstvo u Tirapsolju za devet dana, jer je Šerif odavno poprimio evropske manire", zaključio je Petar Bazić.

(FOTO: printscreen fc-sheriff.com, Action Images)


tagovi

Liga EvropeMoldavijaPetar BazićŠerifSrbijaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara