""
""

Evropski sudovi baš ne vole Srbiju! Albanija pobedila u Beogradu, Orlovi definitivno ne idu na EP!

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.07.15. | 11:44

CAS presudio u korist Albanaca

Albanija je porazila Srbiju na diplomatskom polju! Sud za sportsku arbitražu u Lozani preinačio je odluku UEFA i tri boda sa prekinutog meča u Beogradu dodelio Albancima! Ovo praktično znači da je Albanija sada u izvanrednoj poziciji, pošto se izjednačila po broju bodova sa Danskom na drugom mestu na tabeli i ima meč manje, dok je Srbija i definitivno izgubila sve šanse da se nađe na Evropskom šampionatu u Francuskoj naredne godine.

Iz Fudbalskog saveza su uveravali javnost da se odluka UEFA sigurno neće menjati i da Srbija podnošenjem žalbe CAS-u može samo da profitira, međutim, sud kome ovo nije prvi put da menja odluke Evropske kuće fudbala mislio je drugačije i Albancima praktično učinio ogromnu uslugu.

Izabrane vesti

Da podsetimo, kada je meč prekinut UEFA ga je regustrovala rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je onda Orlovima oduzela ta tri boda. Oba saveza žalila su se na odluku, da bi CAS konačno presudio kako je presudio. Kako se navodi u obrazloženju odluke, sud je prihvatio albansku žalbu jer nije pronašao dokaz da su gostujući igrači odbili da nastave meč, dok je prekid usledio usled loše organizacije i nasilnog uletanja navijača. CAS je potvrdio odluku UEFA da se Srbiji oduzmu tri boda, te naredio odigravanje sledeca dva meča kod kuće bez publike, uz kaznu od 100.000 evra.
"Super, evo šta znači evropska pravda, tri boda za crno-crvene u Beogradu. Napred Albanija", napisao je albanski premijer Edi Rama na društvenim mrežama.

(foto: MN Press)


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalfudbalska reprezentacija Srbijemeđunarodni fudbaldronCAS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara