"Luk Šo 2011. godine"
"Luk Šo 2011. godine"

Ferguson: Pokušali smo da dovedemo Šoa kada je imao 16 godina, a Ereru prošlog leta

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.10.14. | 10:12

Legendarni stručnjak izneo svoju procenu letošnjih kupovina i naglasio značaj dolaska Falkaa

Luk Šo 2011. godineMančester Junajted je ovog leta doveo veliki broj skupih igrača, a prva lasta je bio 19-godišnji Luk Šo.

Bivši trener Crvenih đavola Aleks Ferguson je otkrio da je klub sa Old Traforda želeo mladog levog beka još dok je on bio trener, ali da Sautempton nije bio spreman da ga se odrekne.
„Pokušavali smo da dovedemo Šoa još otkako je imao 16 godina. Oni nisu želeli da ga prodaju, ali su nam rekli da ćemo biti prvi koji će saznati ako nekada odluče da to i urade. Mislim da smo ga kupili za oko 38.000.000 evra. On je talentovan momak, dobar fudbaler i voli da stalno ide napred“, otkrio je popularni Fergi.

Izabrane vesti

Penzionisani stručnjak je priznao da je Junajted prošle godine želeo da dovede Andera Ereru.
„Erera je igrao protiv nas pre tri godine za Bilbao u Ligi Evrope. Dobro su na razbili. Gledali smo ga dosta puta tada, očigledno su pokušali da ga dovedu i prošle godine, ali je posao propao iz nekog razloga“, rekao je Ferguson.

Ferguson je priznao da je Junajted morao da troši ovog leta i da je impresioniran pojačanjima.
„Veliki transfer je Falkao i on je taj kojeg svi čekamo da vidimo. On očigledno ima fantastične golgeterske sposobnosti, prošao je povredu i mislim da je njegovo dovođenje na pozajmicu prava stvar“.

Legendarni stručnjak se osvrnuo i na druga pojačanja Luja van Gala.
„Markosa Roha sam gledao na Svetskom prvenstvu, mislim da je bio stvarno dobar za Argentinu. Može da igra kao levi bek, levi spoljni i kao štoper. Dejli Blind je jedan od zdravorazumskih igrača koji čine tim, on je verovatno verzija Darena Flečera od pre nekoliko godina, taj tip igrača. Dobar profesionalac, igra jednostavno, štiti odbrambene igrače ili ofanzivne vezne“, objasnio je Ferguson

(FOTO: Action images)


tagovi

Ander EreraDejli BlindEngleskaEvropaLuk ŠoMarkos RohoPremijer ligaRadamel Falkaoser Aleks Ferguson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara