"Španija je 2010. osvojila SP"
"Španija je 2010. osvojila SP"

FIFA preti Španiji suspenzijom sa SP

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.12.17. | 14:14

Furija bi lako mogla da propusti šampionat u Rusiji ako se kojim slučajem ponove izbori u tamošnjem savezu

Španija je 2010. osvojila SPUčešće Španije na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji iduće godine na klimavim je nogama.

Tamošnja fudbalska federacija je primila veoma oštro pismo od Fife u kojem je upozorena da vlada, tačnije politička vlast ne smeju da utiču na njeno funkcionisanje. Upozorenje je došlo nakon što se upravo ta"vlast" i to preko izvesnog Višeg sportskog saveza našla pozvanom da odlučuje o izborima u fudbalskom savezu traživši da se oni majski ponove. Da podsetimo, ranije su uhapšeni tadašnji beznmalo pa trodecenijski predsednik Anhel Marija Vijar (vladao još od 1988), njegov sin Gorka i potpredsednik Huan Padron zbog korupcije, da bi potom bio izabran novi i aktuleni predsednik Hoze Ramon Lete.  

Izabrane vesti

I tu stupa na delo Viši sportski savez koji je pokrenuo čitav postupak ponavljanja kompletnih izbora, i to preko Državnog saveta koji će doneti i konačnu odluku. A ona, tako barem kaže FIFA mora biti NE, u bilo kom drugom slučaju Španija može da zaboravi na Rusiju 2018. Međutim istražni organi pokušavaju da što bolje očiste FS u kojem i dalje dominiraju stara lica, sve saradnici Vijara. Upravo zato su se i tražili novi izbori, ali pošto se FIFA umešala, do čišćenja verovatno neće ni doći., jer neko očigledno tako odgovara. Čistoti fudbalske igre sigurno ne.

Član 13 Fifa statuta: "Svaki član mora da obavlja svoje poslove nezavisno i mora se postarati da nema mešanja trećeg lica".

(foto: Action Images)


tagovi

EvropaFIFAkorupcijaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara