"Zinedin Zidan"
"Zinedin Zidan"

Fifini apsurdi: Real kažnjen zbog Zidanove dece i Garajevog mlađeg brata?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.01.16. | 10:44

I upravu tu Kraljevski klub vidi šansu da obori presudu Međunarodne fudbalske federacije

Zinedin ZidanKralju obrazi bride. Nisu verovatno ni slutili u Madridu da će Fifa zauzeti ostati pri tako tvrdom stavu i kazniti najveći klub planete. Neće se tako lako pomiriti sa tom odlukom na stadionu "Santjago Bernabeu", a prema izveštajima sa Pirineja u Realu su pronašli i zaškoljicu na osnovu koje bi, barem se tako nadaju, mogli da obore presudu Svetske fudbalske federacije.

Fifa je, naime, međ argumente kojima je dokazivala Realovu krivicu ubrojala i nekoliko apsurdnih situacija. Pre svega se tu misli na to što Fifa zamera Madriđanima na potpisivanju ugovora sa četvoricom sinova legendarnog Zinedina Zidana, te mlađim bratom Ezekijela Garaja Benjaminom.

Izabrane vesti

Problem je, međutim, što pravila Fife dozvoljavaju maloletnim igračima da menjaju klubove ako se porodica preseli u zemlju o kojoj se priča. U slučaju Benjamina on je sa porodicom stigao u Real kada je 2008. godine potpisivao tada već punoletni Ezekijel. A šta tek reći o Zidanovim potomcima? Svima njima majka ima špansko državljanstvo. Supetalentovani golman Luka Zidan je pritom rođen u Marselju 1998, već sa četiri godine se preselio u Madrid, a sa šest je počeo da trenira za Real.

Šta sada? Real u panici juri nešto veliko, lukavi Atetiko bio spreman i uradio domaći

I nikome nije jasno, šta je tu Real kriv?
"Apsurdno", kategoričan je generalni direktor Hoze Anhel Sančez dok najavljuje žalbu na Fifinu odluku.

Druga je stvar da li će u Cirihu priznati da su pogrešili. I da li će iza tih Fifinih propusta Real uspeti da sakrije sve ostale grehe.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zinedin ZidanZimski prelazni rok 2016ŠpanijaReal MadridPrimeraLiga šampionaFIFAEzekijel GarajEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara