"Filip Janković"
"Filip Janković"

Filip Janković pozajmljen Kataniji

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.08.14. | 12:26

Nekadašnji veliki Zvezdin talenat i dalje ne može da se izbori za svoje mesto u Parmi, i naredne sezone igraće u Seriji B

Filip Janković

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Filip Janković, 19-godišnji igrač Parme, kaliće se sledeće godine u Kataniji, u Seriji B, i pokušaće da doprinese ekspresnom povratku sicilijanskog kluba u elitni italijanski šampionat.

Pozajmica bivšeg talenta Crvene zvezde je deo transfera Frančeska Lodija u Parmu, piše Gazeta delo Sport, pošto je predsednik Katanije Pulvirenti insistirao da dobije Jankovića za sledeću godinu. U Kataniji su uvereni da će Janković igrački eksplodirati s njima i zato su odbili sve ostale ponude Parme koja u prvi mah nije želela da odobri pozajmicu Jankovića i nudila je Čerija i Hozea Maurija, a tek kada je Katanija ultimativno zatražila Jankovića za dozvolu prelaska Lodija, Parma je pristala. 

Gazeta o Jankoviću

Janković je, inače, najmlađi debitant u istoriji Zvezde u evropskim utakmicama, debitovao je protiv Venstpilsa 2012. kod Roberta Prosinečkog, a 2013. je zatražio raskid ugovora na štetu kluba zbog neisplaćenih ugovornih obaveza i potpisao je petogodišnji ugovor s Parmom.

Na drugo po veličini italijansko ostrvo Sardiniju mogli bi da stignu Babović i Pečnik, ali samo u slučaju da se izjalovi namera Kaljarija da dovede Jozefa Hušbauera iz praške Sparte. Italijanska sportska štampa navodi da je prvi izbor Zdenjeka Zemana češki napadač, a da su srpski i slovenački fudbaler alternative.

Piše: Željko Pantelić (Rim)

(Foto: STAR SPORT)


tagovi

Buongiorno ItaliaEvropaFilip JankovićItalijaKatanijaParmaSerija Atransferi2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara