"Filip Mladenović"
"Filip Mladenović"

Filip Mladenović: Gledaćete starog Mlađu

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.02.13. | 09:18

Levi bek Crvene zvezde svestan da tokom jeseni nije igrao na svom nivou, ali dodaje i da zna zbog čega je tako bilo i da će na osnovu grešaka izvući pouke


Filip MladenovićProšle zime došao je bez velike pompe, ali je uvodnim partijama u dresu Crvene zvezde navikao fudbalsku javnost da od Filipa Mladenovića očekuje najviše. Međutim, na proleće je bio neprepoznatljiv, pa smo se zapitali šta je razlog tome. I očigledno nismo bili usamljeni u toj dilemi, pošto smo vrlo brzo saznali da je i 21-godišnji momak iz Čačka podrobno analizirao situaciju.

Štaviše, toliko je rešen u nameri da se pokaže u boljem svetlu da nam je u šali zamerio izveštaču MOZZART Sporta kada smo ga iskritikovali zbog jedne blede partiji u Beleku (protiv Slovana) jer o lošim igrama ne želi ni da razmišlja.
“Što si napisao da škripi na levoj strani? Ja mislim da je bilo baš top. Vidi, nije moglo bolje“, sa osmehom je rekao Mladenović pre nego što se uozbiljio.
“Šalim se malo, ali sigurno da je bilo pada, znam to i ja, ne mora niko da mi kaže“.

Za svakog mladog igrača oscilacije su normalne, ali otkud toliki ponor?
“Prvo, svi smo kao ekipa izgledali loše na terenu. Ne opravdavam sebe, to nije alibi, ali jeste jedan od gomile uzroka koji su se poklopili. Drugo, igrao sam svaki minut, a bilo je baš dosta utakmica i stvarno sam bio premoren. Nije mi bilo lako“, nastavio je Mladenović.

Ipak, tek tada se dotakao osnovnog problema.
“Pre svega je to bilo do spreme. Kada nisam spreman ne osećam se dobro, a odmah imaš i manjak koncetracije i manjak samopouzdanja. Jednostavno ne veruješ u svoju igru u ono što možeš. Pa se namestio i poraz od Bordoa, koji nas je ubio u pojam, pa i sva dešavanja u klubu. Znaš kako, trudiš se da ne razmišljaš o tome, ali svakako ti utiče na psihu. Pokušavao sam iz utakmice u utakmicu da izađem iz igre, ali umesto toga sam išao iz greške u grešku. Ponavljam, nisam bio spreman, nisam se osećao dobro i to je glavni razlog“.

Da li to znači da ćemo na proleće gledati Mlađu sa početka epizode u Zvezdi pošto crveno-beli u Beleku fizički deluju zaista obećavajuće?
“Hajde da ne obećavam, ali stvarno se trudim i nadam se da će sve biti kako je bilo, pa i još bolje. Jedino dobro iz proteklih šest meseci je to što sam imao kontinuitet, pa sam mogao da uvidim gde sam grešio. Sigurno ću pametniji izaći iz ove cele situacije“, kaže Mladenović.

PIše: Dejan Stanković

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti

 


tagovi

Antalija 2013FK Crvena zvezdaEvropaFilip MladenovićTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara