""
""

Filipović se seća 2002: Navijači su kod mene upali na trening i pretukli Boškovića

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.10.13. | 08:53

Bivši trener Crvene zvezde kaže da je pre 11 godina Dragan Džajić smirio situaciju u klubu, da ne očekuje velike promene na Skupštini i dodaje da Slaviša Stojanović nije lider

Kao u filmu ''Već viđeno''! Razbijena stakla na automobilima prvotimaca Crvene zvezde nisu nikakva novost, slična praksa zastrašivanja ili prenošenja poruke igračima demonstrirana i pre 11 godina, o čemu je MOZZART Sport već pisao.

Kako su nezvani gosti banuli na trening setio se Zoran Filipović, tadašnji šef struke crveno-belih, koji u razgovoru za ''Kurir'' podseća na incident posle poraza u Novom Sadu, kad su se na pomoćnom terenu Marakane pojavili momci naoružani fantomkama, štanglama i bejzbol palicama.
''Sećam se vrlo dobro šta se desilo tog marta 2002. godine. Završili smo trening, kad su navijači upali. Došlo je do fizičkog obračuna, a najdeblji kraj izvukao je Branko Bošković. Posle toga došlo je do revolta u svlačionici. Mnogi igrači hteli su da odu iz kluba. Tad je važnu ulogu odigrao predsednik Dragan Džajić, ali je i uprava bila jedinstvena. Održano je nekoliko sastanaka s fudbalerima i navijačima. Situacija se posle toga smirila'', prisetio se Filipović.

Izabrane vesti

Branko BoškovićOn se nada da bi prvi čovek kluba ponovo mogao da ugasi požar, mada se i on oglasio kako ne razume baš nedavno istupanje fudbalera Crvene zvezde u javnosti.
''Sad je Crvena zvezda u rezultatskoj krizi i krizi upravljanja. To je tako već nekoliko godina. Titule nema šest godina, dug je ogroman, ispali su iz Evrope... Ne podržavam ono što su uradili huligani. Ceo svet nam se smeje, jer cela Evropa čita kako su polupani automobili Zvezdinih igrača. Mislim da je sve posledica lošeg stanja u državi. Džajiću je sad deset puta teže nego pre 11 godina''.

Filipović dodaje kako bi trebalo napraviti krupne promene u ekipi, ali ne očekuje značajne promene u rukovodstvu kluba, iako je za 25. oktobar zakazana Skupština.
''Nažalost, nisam optimista kad je taj sastanak u pitanju. Mislim da se tamo ništa neće desiti. Trebalo bi uraditi dubok rez! Da se zna ko je glavni i ko vodi politiku kluba. Da uradimo ono što se radi na zapadu, u Milanu, Bajernu, Realu... Tamo ne postoji kolektivna odgovornost. Da se vidi ko je odgovoran za ovo stanje. Da li je to predsednik, potpredsednici, direktor ili trener. Ovo je veliki zadatak za rukovodstvo. I još nešto. Crvena zvezda nikad slabijem Partizanu svojim kiksevima daje kiseonik. Da nisu arčili bodove, danas bi bili prvi. Na polusezoni očekujem duboke rezove u igračkom kadru. Dosta igrača moraće da ode'', dodao Filipović.

Bivši prvotimac Zvezde, u kojoj je proveo deset godina (1970-1980), na kraju je zamerio i kolegi Slaviši Stojanoviću na čestim rotacijama u ekipi i manjku autoriteta.

''Trener nije upoznat s realnošću srpskog fudbala. Negativno je počeo sezonu, a i nije lider u svlačionici. Za očajne rezultate snosi debeli deo krivice, iako je činjenica da se nije pitao za pojačanja. Napravio je mnogo promena u zadnjoj liniji i napadu, što je dokaz da i danas luta'', dodao je Zoran Filipović, koji je crveno-bele predvodio od 2001. do 2003.

(FOTO: MN Press)

 


tagovi

Branko BoskovicFK Crvena zvezdaSrbijaSuperligaZoran Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara