Fiorentina nije mogla da čeka Euzebija do leta, vraća se Montela

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.04.19. | 18:47

Viola ipak prelazi na plan B

Već neko vreme se znalo da je Stefano Pioli na ivici otkaza u Fiorentini, a posle poraza u prošlom kolu od Frozinonea je to postalo neminovnost i danas je klub zvanično objavio rastanak sa trenerom.

Pioli nije lako podneo otkaz iako je nedeljama bio pred smenom i klub mu je tražio zamenu. Fiorentina je u tom periodu pregovarala sa Euzebijom Di Franečskom koji je bio njena prva želja, ali on ipak neće naslediti Piolija. Pregovori su započeti sa Vinćencom Montelom i u narednih 24 časa se očekuje povratak popularnog Aeroplanina u Firencu.

Izabrane vesti

On je bio tek opcija B kluba iz Toskane, ali je iskočio u prvi plan jer Fiorentina nema vremena da čeka Di Frančeska. Prema pravilima u Italiji, isti trener nema pravo da u jednoj sezoni vodi dva kluba u Seriji A i zato je Di Frančesku propao prelazak u Firencu. Sa druge strane, Montela je slobodan otkako je prošle sezone dobio otkaz u Sevilji i nema prepreka da u ekspresnom roku preuzme kormilo Ljubičastih.

On je već od 2012. do 2015. radio u Fiorentini i tri puta završavao sezonu na četvrtom mestu što je tada bilo nedovoljno za plasman u Ligu šampiona. Igrao je sa Violom i u finalu Kupa Italije i polufinalu Lige Evrope ali nije osvojio trofeje.

(FOTO: reuters)


tagovi

Euzebio di FrančeskoVinčenco Montela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara