""
""

Fišer - Milik - Klasen, pa tako još jednom! Arkadijuš poslao bombu s 30 metara, nemoćna Roda stradala u Amsterdamu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.10.15. | 21:54

Amsterdam Arena uživala u pravoj fudbalskoj rapsodiji Kopljanika

Ajaks nastavlja da melje, a triling Fišer, Milik - Klasen radi kao sat! Nemilosrdni Kopljanici sa zemljom su sravnili mučenu Rodu rezultatom 6:0 i nastavili seriju pobeda, koja je sada produžena na tri utakmice. Posle još jednog ubedljivog izdanja fudbaleri Franka de Bura ostaće usamljeni na vrhu tabele Eredivizije bar do nedelje popodne, kada će fudbaleri Fajenorda imati priliku da se vrate na tron holandskog fudbala. 

Izabrane vesti

Slavnom klubu sa Amsterdam Arene bilo je potrebno tek nešto manje od pola sata kako bi rešili pitanje pobednika, da bi ostalih gotovo 60 minuta igrali za svoju dušu.

Roda nije dugo odolevala, jer već u 4. minutu Viktor Fišer je matirao protivničkog golmana nakon loše reakcije protivničke odbrane, da bi Arkadijuš Milik samo nekoliko trenutaka kasnije brzinski duplirao prednost. Rasni poljski strelac je polovinom prvog dela ulogu strelca zamenio čovekom od asistencije, a posle jedne lukave reakcije upislio je Klasena, koji je rutinski loptu sproveo u mrežu.

Taman po početku drugih 45 minuta lista strelaca obrnula je krug. Ajaksov totalni fudbal još jednom je nadigrao izgubljenu odbrambenu liniju Rode, da bi Fišer svojim drugim pogotkom na meču produžio dubiozu protivnika.

Nije se dugo čekalo na peti pogodak, a bez sumnje apsolutno najlepši u ovom meču, a jedan od najboljih pogodaka u dosadašnjoj sezoni u Holandiji realizovao je Milik. Bio je to slobodan udarac sa gotovo 30 metara i udarac kakvom se protivnički čuvar mreže definitivno nije nadao. Na semaforu je pisalo – 5:0.

Za kraj svoju reč imao je i Fišer, koji je ovog puta prosledio loptu do Klasena, a mladi golgeter nije imao dilemu. Akciju je završio hladnokrvno.

EREDIVIZIJA – 11. KOLO

Petak

Herakles – Viljem 2:1 (2:0)
/Navratil 3, Zomer 28 – Falkenburg 56/

Subota

Groningen – Cvole 2:0 (2:0)
/De Leuv 5, Barnet 35/

Ajaks – Roda 6:0 (3:0)
/Fišer 4, 59, Milik 6, 73, Klasen 26, 87/

Ekscelzior – Vitese 0:3 (0:1)
/Solanke 16 penal, Diks 49, Rašica 54/

20.45: De Grafšap – PSV

Nedelja

12.30: Den Hag – Fejenord
14.30: Herenven – Kambur
14.30: Utreht – Tvente
16.45: AZ Alkmar – NEC

(FOTO: Action Images)


tagovi

Viktor FišerRodaHolandijaEvropaEredivizijaDavi KlasenArkadijuš MilikAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara