""
""

FOTO: Prvaka Jadranske lige čekaju novi pehar i prstenje po uzoru na NBA

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.04.16. | 15:14

Vrlo interesantan koncept pripremljen za naredne godine...

Nova Jadranska liga - novi pehar i prstenje! 

Izabrane vesti

Po uzoru na NBA, u sedištu regionalnog takmičenja doneta je interesantna odluka: odsad će se svake godine praviti novi trofej za svakog narednog pobednika ABA lige. To praktično znači da će svaki osvajač lige dobijati originalni pehar u trajno vlasništvo, što je princip i model koji se primenjuje u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Pozlata šampionskog trofeja je 24 karata, a svaki igrač i pobednik finalne utakmice dobiće i pobednički prsten, što je bila praksa i prethodnih godina. Svaki prsten na sebi ima ugraviranih šest krugova koji predstavljaju zemlje iz kojih klubovi dolaze.

Milojević „molio“ čelnike ABA lige: Neka četvrtine traju po pet minuta...

O ovome, ali i samom finalu govorio je malo više direktor ABA lige - Žarko Čabarkapa.
"Stigli smo do krune sezone, borbe za trofej u Jadranskoj ligi. Tu nas čekaju dve ekipe koje su pokazale najviše. Mega ima istorijsku sezonu iza sebe, najveće je iznenađenje ligaškog dela i plej-ofa, a sve su dopunili osvojenim Kupom Srbije, Zvezda je odigrala fantastičnu sezonu u Evroligi gde je otišla do Top 8 i jasno je da nas čeka izvanredno finale. Mi se samo nadamo punim dvoranama i dobrim utakmicama", rekao je Čabarkapa i otkrio:
"Pehar je ručni rad Katarine Tripković i rađen je u Beogradu. On će ostati u trajnom vlasništvu pobedniku i svake godine radićemo novi trofej".

Radonjić: Šteta je što Mega neće biti u punom sastavu...

Sportski direktor regionalnog takmičenja kratko je prokomentarisao navode da bi ovo moglo da bude poslednje finale ABA lige u ovom sistemu.
"Svi ste svesni šta se sve dešava u evropskoj košarci. Ja se iskreno nadam da će ovako ostati i da je ovakav koncept potreban klubovima. Oni kao vlasnici takmičenja mogu da donose odluke. Ja bih voleo da se zadržimo na onom što je lepo u košarci, a to su same utakmice. Mi ćemo imati sastanke u narednom periodu, tu je Skupština po završetku takmičenja... Najavljen je i sastanak Evrolige i Fibe, te sastanak Evrolige u Londonu", zaključio je Čabarkapa.  

Prvi od najmanje tri okršaja Zvezde i Mege na programu je u četvrtak od 19 časova.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Žarko ČabarkapaSrbijašampionski peharMega LeksJadranska ligafinale plej-ofa Jadranske ligeFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara