"Mirno mesto za odmor..."
"Mirno mesto za odmor..."

FOTO REPORTAŽA; Prijatnih 18 stepeni u Letoniji, ni na toj jednoj tribini sigurno neće biti vruće atmosfere

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.07.15. | 19:42

Ali jeste čisto. Toliko da ćete van centra teško videti pikavac na ulici

Mirno mesto za odmor...

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta)

Izabrane vesti

Popodnevna dremka, pa trening. I ne u Jurmali, već na mestu na kojem će Vojvodina i igrati revanš utakmicu sa Spartaksom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. I imalo se šta videti. Barem na toj jednoj strani na kojoj je i jedina tribina Zemgales "olimpijskog centra" u Jelgavi koji više priliči nekom atletskom takmičenju. Ali mi iz Srbije prvi ne bismo smeli drugima da zameramo na infrastrukturi, Stadion je barem nov, teren odličan, kao i uslovi za igru na posle beogradskih tropskih vrućina veoma prijatnih 18 stepeni Celzijusa.

Obezbeđenje? Pa recimo da ne postoji. Jedan čovek sa natpisom "sikjuriti", molba da sačekamo sa ulaskom na atletsku stazu pre nego što domaći tim završi svoj trening. Nismo ušli. Uostalom ako se pomerite 15 metar levo, svejedno možete da vidite sve što se zbiva,

Posle 3:0 u Novom Sadu međutim nema tu mnogo misterije, Da li zbog toga ili zato što Spartaks ne igra u svojoj Jurmali, već u Jelgavi ne znamo, ali treningu letonskog tima nije prisustvovao nijedan domaći novinar.

Sam put od Jelgave do Rige u kojoj je Vojvodina smeštena traje nekih 45 minuta. A sama Riga je klasičan baltički grad.  Miran, čist toliko da ćete van centra teško videti pikavac na ulici. I vrlo lep. Bez vike, dreke, sa metama za one koji bi rekreativno da se oprobaju u streličarstvu (koliko smo shvatili 14 strela košta pet evra), rikšama za lenje, pa i ruskim operskim pevačem na ulici.

Oprilike to izgleda ovako...

Tribina stadiona u Jelgavi

Teren stadiona u JelgaviNa parkovima možemo da zavidimo LetoncimaZelenila na sve straneReka Daugava...Ako budete u blizini Rige - svratiteIma šta da se vidiPikado za odrasle...Prevoz za one sa  neudobnom obućomJečmeni sok za one koji se osećaju mlado

 


tagovi

FK VojvodinaSrbijaSpartaks JurmalaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara