""
""

Frka, pištolji, pretnje, prekid… Grčka! Ali institucija je i 23. godinu zaredom osvojila trofej (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.17. | 19:06

Kontroverzno finale kupa u Solunu

Panatinaikos je osvojio Kup Grčke! Košarkaši atinskih Zelenih su u kontroverznom finalu odigranom u Solunu pred frenetičnim pristalicama Arisa savladali domaći tim 68:59. Na ovaj način je PAO nastavio neverovatan niz koji traje 23 godine. U svakoj od tih sezona su osvojili makar jedan pehar. Bilo da je to prvenstvo, kup Grčke ili međunarodni trofej.

Izabrane vesti

Finale je kasnilo sa početkom više od sat vremena zbog usijane atmosfere i incidenata u Solunu. Arisu je ovo bila dobra prilika da posle 13 godina osvoji neki trofej, pa je zato napravljena paklena atmosfera na tribinama. Ali ni takva podrška nije pomogla, PAO je bio jači. Šesti put zaredom, a 18. put u klupskoj istoriji je Panatinaikos osvojio nacionalni kup.

Početak utakmice je kasnio zbog incidenata na tribinama. Dogovor uoči meča je bio da oba tima dobiju po 1.000 karata za svoje navijače, ali bilo je očigledno da je većina hale popunjena Arisovim pristalicama, a da gostujućih pristalica nema ni u približnom broju koji je dgovoren. Da stvari budu gore, Arisovi navijači su sa raznih strana bez ulaznica uskakali na sektore namenjene gostima, pa čak i u VIP ložu gde se nalazila delegacija atinskog kluba.

Panatinaikosov gazda Janakopulos je tražio da se isprazni 50 sedišta oko njega i njegovih pratilaca predviđenih za gostujuću delegaciju. Janakopulos je iz tog razloga zabranio svom timu da izađe na parket i isprozivao organizaciju i policiju da ne rade svoj posao.

Sa druge strane, Arisov gazda Laskaris je tvrdio da je PAO u zvaničnoj delegaciji doveo sumnjiva lica koja su pretila pištoljima, koja nemaju veze sa navijanjem i klubom i da im zbog toga nije dozvoljen ulazak. Tvrdio je da su incidenti počeli na tribini sa gostujućim navijačima.

Na kraju su policija, delegati i sudije dali zeleno svetlo da meč počne kada su gosti bili zadovoljni uslovima. A tamo ni pakao sa tribina nije bio dovoljan domaćem timu da izbegne poraz. Jednostavno, evroligaš iz Atine je mnogo kvalitetniji…

Aris se držao do poluvremena na koje je PAO otišao sa 29:27, ali su gosti prelomili pitanje pobednika u trećoj četvrtini koju su dobili sa 21:10. Na krilima Đentilea, Gabrijela i raspucanog Feldina, PAO je poveo sa rekordnih 17 razlike (54:37). Uspeo je Aris da se vrati u igru serijom 9:0 preko Dženkinsa i Kamingsa i da smanji na 54:58 ali očajan šut domaćih za tri poena (3/23) i sa linije penala (4/11) im nije dozvolio da naprave veliki preokret… Trojka Riversa je rešila sve dileme i PAO je osvojio kup.

Feldin je sa 18 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, Kalates je dodao 15, a Gabrijel 13 poena. Kod domaćih je Kamings ubacio 20 poena, Dženkins 12 ali nisu imali adekvatnu pomoć saigrača. Janković i Dragićević su ubacili po dva poena za Aris.


tagovi

ArisEvroligahuliganiPanatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara