Medi Taremi (©Reuters)
Medi Taremi (©Reuters)

Taremijeva lopta sa očima ostavila Bragu iza Porta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 23:25

Umesto da napadaju, domaćini morali sve vreme da se brane zbog ranog isključenja

Sa osvojenim Liga kupom i dočekanim prolećem u Evropi sigurno je da su u Bragi zadovoljni sezonom, ali imaće i za čim da žale. Ne toliko zbog eliminacije od odličnog Karabaga u nokaut fazi Lige Evrope u koju su stigli kao trećeplasirani tim svoje grupe u Ligi šampiona, koliko zbog propuštene šanse da se u poslednjem kolu portugalskog prvenstva domognu trećeg mesta i direktnog plasmana u grupu Lige Evrope.

U poslednjoj utakmici Primeire za tekuću sezonu Braga je ugostila Porto i imala priliku da ga pobedom pretekne na tabeli. Ipak, domaćini su konstantno bili u podređenom položaju u odnosu na rivala koji nije odigrao toliko kvalitetno koliko je morao s obzirom na igrača više već od 12. minuta. Brojčanu prednost plavo-beli su iskoristili tek šest minuta pre kraja, kada je Galeno konačno pogodio nakon brojnih promašaja i neiskorišćenih šansi u večerašnjoj utakmici.

Izabrane vesti

Do devetog prvenstvenog, a ukupno 16. gola ove sezone Brazilac je stigao nakon sjajnog dodavanja Medija Taremija. Sa klupe je ušao jedan od najboljih igrača Porta i loptom po zemlji kroz "srce" Bragine odbrane uspeo da stvori saigraču situaciju "jedan na jedan" sa golmanom domaćih. Umeo je Galeno to da iskoristi.

U ne preterano zanimljivoj utakmici o odnosu snaga dve ekipe najbolje govori statistika. Porto je imao posed lopte 69 odsto i uputio 19 šuteva naspram Bragina četiri, od kojih je lopta tek u finišu utakmice primorala Dioga Kostu da interveniše.

Mogli su domaćini u svom Kamenolomu i treći put u poslednjih pet sezona da završe kao treći na tabeli, ali ovaj put nisu uspeli da se umešaju među veliku trojku portugalskog fudbala.

Za razliku od većine mečeva ove sezone, Marko Grujić je večeras dobio šansu da istrči na teren, ali tek u 89. minutu. S obzirom na to da je izgubio status reprezentativca i da Portu očigledno nije potreban, biće veliko iznenađenje ako srpski vezista tokom leta ne promeni klub.

PRIMEIRA - 34. KOLO

Petak

Famalikao – Kaza Pija 1:2 (1:1)

/Jusuf 4 – Felipe 22, Moreira 56/

Rio Ave – Benfika 1:1 (0:1)

/Kostinja 90+3pen – Kokču 32/

Subota

Aruka - Gimarais 1:3 (1:0)

/Gonzales 39p - Oliveira 50, Tijago 53ag, Manu 62/

Boavista - Vizela 2:2 (0:1)

/Silva 53, Reisinjo 90+11p - Lebedenko 30, Pereira 61/

Estrela Amadora - Žil Visente 1:0 (1:0)

/Kikas 24/

Farense - Portimonense 1:3 (0:2)

/Ponde 55 - Pereira 11, Karlinjos 32, Ventura 90/

Moreirense - Estoril 2:1 (1:0)

/Mingoti 5, Franko 66 - Karlos 49/

Sporting - Šaves 3:0 (2:0)

/Đekeres 23p, 37, Paulinjo 55/

Braga - Porto 0:1 (0:0)

/Galeno 84/




tagovi

BragaPortoPortugal 1PrimeiraMedi Taremi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara