"Slavlje fudbalera CSKA posle gola Vernbluma"
"Slavlje fudbalera CSKA posle gola Vernbluma"

Fudbal se igra glavom: Moćna Armija vlada Moskvom! Golčina Fomina sa 30 metara donela bod Ufi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.10.15. | 17:00

Brutalna osveta fudbalera CSKA gradskom rivalu za višesezonsku patnju u međusobnim okršajima - 2:0

Slavlje fudbalera CSKA posle gola VernblumaNezaustavljiva Armija ruši sve prepreke. Toliko moćno i uigrano u ranoj fazi šampionata deluje CSKA da bi bilo pravo iznenađenje da velikih osam bodova viška u odnosu na Zenit prospe do kraja trke. Ne samo što je i dalje jedina neporažena u Premijer ligi Rusije, nego što je ekipa Leonida Sluckog slavila u još jednom derbiju. Ovoga puta protiv gradskog rivala Dinama. Na Himki areni u Moskvi radovao se  nominalni gost posle pobede 2:0 i tako na pauzu usled obaveza reprezentacije otišao kao tim koji ima maksimalan učinak na gostovanjima. Svih pet pobeda.

Poslednju je CSKA kreirao golovima na početku i kraj drugog poluvremena. Posle uglavnom izjednačenog prvog dela Armejci su poveli iz prvog opasnog napada u nastavku. Centaršut Alana Džagoeva iz kornera je u petercu sačekao Pontus Vernblum i glavom postigao drugi gol u sezoni.

Izabrane vesti

Trijumf lidera na tabeli overio je Ahmed Musa. Opet glavom. Nigerijski napadač se vešto snašao na drugoj stativi posle prodora Sejdua Dumbije, koji je najpre propustio da matira Gabulova u situaciji „jedan na jedan“, ali se iskupio asistencijom kolegi iz napada, koji je tako overio tek prvu pobedu CSKA nad Dinamo od 2009. godine. Od tad je odigrano čak 12 utakmica, na njima su Polcajci slavili čak sedam puta.

Danas im je servirana brutalna osveta. Mada, imaju  domaćini za čim da žale. Najviše za zicerom Pavela Pogrebnjaka koji je išao sam na Igora Akinfejeva, međutim, golman CSKA je potvrdio klasu i izrastao u jednog od junaka derbija.

U drugom meču današnjeg programa Terek je u Groznom savladao Rubin sa 2:1. Prednost domaćinu iz prestonice Čečenije doneo je Zaur Sadaev golovima u 18. i 23. minutu, dok je u nastavku Magomed Ozdoev samo ublažio poraz u 51.

Ufa je na domaćem terenu stigla samo do boda u okršaju sa Krasnodarom (1:1), ali će ovaj meč upaćen po strašnom golu koji je postigao vezista domaćina Semen Fomin u 49. minutu. On je raspalio desnicom sa preko 30 metara i retko lepim udarcem matirao golmana Krasnodara Sinitsuna. Za TV špice... 

PREMIJER LIGA – 11. KOLO

Petak:

Ural – Krila Sovjetov 1:1 (1:1)
/Lungu 26 – Calagov 44/

Subota:

Mordovija – Spartak 0:1 (0:1)
/Popov 4/

Zenit – Rostov 3:0 (2:0)
/Smoljnikov 27, Dzjuba 35, Dani 89/

Kuban – Anži 1:1 (1:0)
/Melgareho 22 - Boli 59/

Nedelja:
Dinamo – CSKA 0:2 (0:0)
/Vernblum 47, Musa77/

Terek – Rubin 2:1 (2:0)
/Sadaev 18, 23 - Ozdoev 51/ 

Ufa – Krasnodar 1:1 (0:0)
/Fomin 49 - Mamaev 51/

18.00 Lokomotiva – Amkar

FOTO: Printskrin


tagovi

RusijaPremijer ligaPontus VernblumEvropaDinamo MoskvaCSKA MoskvaCSKAAhmed Musa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara