""
""

Fudbaleri Zvezde i Partizana u epizodi "Metla bez drške": Čistili Ušće i pokazali da brinu o životnoj sredini

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.05.15. | 17:22

U akciji su učestvovali Miloš Cvetković i Vukan Savićević iz Crvene zvezde i Darko Brašanac, Nemanja Petrović i Miloš Ostojić iz Partizana

Kad nema lopte, dobre su i metle, lopate i grabulje. Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana učestvovali su u prolećnoj akciji čišćenja grada na Ušću, gde su naglasili značaj i lepotu beogradskog priobalja i pozvali građane da čuvaju životnu sredinu.

Izabrane vesti

U akciji su učestvovali Miloš Cvetković i Vukan Savićević iz Crvene zvezde i Darko Brašanac, Nemanja Petrović i Miloš Ostojić iz Partizana.

U akciji koja se kontinuirano sprovodi od 2. aprila ove godine, u svim gradskim opštinama, uklonjene su ogromne količine smeća, šutra i drugog otpada i uređene velike zelene površine.

Predsednik skupštine grada Nikola Nikodijević je novinarima rekao da su divlje deponije očišćene na više od sto lokacija na 14 opština, pre svega na preporuku i inicijativu građana.

Tokom akcije je, kako je dodao, očišćeno 24.000 kubnih metara smeća, a manifestacija će postati tradicionalna i održavaće se svake godine na proleće.

Sada se, kako je dodao, prelazi na čišćenje reka, šetališta, obala, jer je reč o leti najatraktivnijim prostorima u Beogradu, gde se očekuju muzičke i druge kulturne manifestacije.

Kako je dodao, očekuje se i veliki broj turista, a na Ušću će tokom celog leta biti i dosta Beograđana.
"Veliko hvala svim javnim ličnostima, danas fudbalerima Crvene zvezde i Partizana, što su se uključili u akciju. Naša želja nije samo da počistimo divlje deponije, već i da apelujemo na sve građane da deponije ne nastaju same od sebe, već su plod nepoštenog odnosa ljudi prema životnoj okolini i gradu", rekao je Nikodijević.

Ističući da je akcija čišćenja "fenomenalna", Brašanac je rekao da se u Partizanu uvek sa zadovoljstvom odazivaju na slične manifestacije.
"Mislim da smo poslali poruku, pogotovo našim navijačima, da treba svi da povedemo računa o našem gradu i mestu gde živimo", rekao je Brašanac i izrazio nadu da u budućnosti neće biti mnogo potrebe za sličnim akcijama jer će Beograd biti čistiji.

Savićević je dodao da se predstavnici Crvene zvezde rado odazivaju akcijama poput današnje, jer je izuzetno značajno da grad bude čist i da se čuva životna sredina, posebno kada je reč o najlepšem delu Beograda pored reka.

On je izrazio nadu da će grad Beograd nastaviti sa sličnim akcijama i pozvao što više građana da se u njih uključe.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vukan SavićevićNemanja CvetkovićMiloš OstojićDarko Brašanac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara