""
""

Fudbalska lekcija Pancera! Slovaci su smrvljeni, nemačka mašina spremna za četvrtfinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.06.16. | 19:46

Julijan Draksler pravio čarolije po terenu, gol i asistencija dovoljni za epitet igrača utakmice. Sledeći rivali Nemaca su Španci ili Italijani

Nemačka mašina konačno je proradila! Posle grupne faze u kojoj su osvojili prvo mesto, ali nisu briljirali, Panceri su danas u Lilu pobedili Slovačku u osmini finala sa 3:0 i sada čekaju sledećeg rivala na putu ka evropskom tronu.

Izabrane vesti

Iako rezultat to možda i ne pokazuje dovoljno, svetski šampioni su bukvalno samleli Slovake, pogotovo u prvom poluvremenu koje je trebalo da se završi bar sa tri lopte u rivala.

Izabranici Joakima Leva danas su ličili u velikoj meri na onu ekipu koja je isprašila Brazilce u polufinalu Mundijala pre dve godine. Na momente je čak delovalo da i Slovačku čeka slična sudbina.

Ipak, Nemci su čak u određenoj meri bili milosrdni prema ekipi koja ih je uoči početka EP su prijateljskoj utakmici savladala sa 3:1 i razotkrila neke od njihovih mana.

Nemačka selekcija sada ima vremena da se odmori i dobro spremi za četvrtfinale gde je čeka pobednika meča Španija – Italija. To će, u svakom slučaju, predstavljati mnogo, mnogo teži izazov za razigrane nemačke fudbalere.

Večeras je u Lilu dilema oko pobednika, ako je ona uopšte i postojala, trajala otprilike prvih sedam minuta. A onda je Džerom Boateng u stilu Luke Modrića protiv Turske, zatresao mrežu sa ivice kaznenog prostora kroz šumu nogu.

Od tog trenutka bukvalno je svaki napad svetskih prvaka bio opasan po Slovačku. Šanse su se ređale kao na traci, a golman Kozačik delovao je poput glinenog goluba uhvaćenog u unakrsnu vatru. Pored toga, Nemci su potpuno uštopovali apsolutno najopasnijeg igrača Slovačke Mareka Hamšika koji kao da se nije ni pojavio na terenu.

Može se reći da je najbolji u nemačkoj ekipi bio mladi i supertalentovani Julijan Draksler. On je u 43. minutu promešao slovačku odbranu i kao laserom nanišanio Gomeza, a stari golgeterski lisac jedva je dočekao da pocepa mrežu.

Sjajnu partiju Draksler je krunisao pogotkom u 63. minutu, a Slovaci su opet kapitulirali posle prekida i kornera.

Ima, doduše, i onih u nemačkoj ekipi koji će možda pokušati da što pre zaborave utakmicu u Lilu. Pre svih Mesut Ozil kojem je u 13. minutu golman Libor Kozačik odbranio penal. Ezil je tako postao prvi reprezentativac Nemačke u istoriji kontinentalnih šampionata koji je promašio penal. Naravno, ovaj podatak odnosi se na same utakmice, a ne na penal-serije. 

NEMAČKA – SLOVAČKA 3:0 (2:0)

/Boateng 8, Gomez 43, Draksler 62/

Stadion: Pjer Moro u Lilu. Gledalaca: 50.186. Sudija: Simon Marcinjak (Poljska)

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer – Kimih, Boateng (od 72. Hevedes), Humels, Hektor – Kedira (od 76. Švajnštajger), Kros – Miler, Ozil, Draksler (od 72. Podolski) – Gomez

SLOVAČKA (4-3-2-1): Kozačik – Pekarik, Škrtel, Đurica, Đember (od 84. Salata) – Hrošovski, Škrinjar, Kucka – Hamšik, Vajs (od 46. Greguš) - Đuriš (od 64. Šestak)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Slovačkareprezentativni fudbalreprezentacija SlovačkeFudbalska reprezentacija NemačkeNemackaJulijan DrakslerJoakim LevEvropaEuro2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara