""
""

Gabon bez metaka za pancir Maroka: Obamejan, Kanga i Panteri razočarali (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.10.16. | 19:20

Gabonci nisu iskoristili prednost domaćeg terena protiv rivala koji nije računao na trojicu najboljih

Nastavljene su mondijalske kvalifikacije u Africi, a još jedan domaćin je razočarao svoje navijače. Opšte je poznato koliko domaći teren znači u Africi i zato remi bez golova Gabona protiv Maroka svakako ne ide u prilpog domaćem timu.

Izabrane vesti

Zvezdin vezista Gelor Kanga je odigrao ceo meč za Gabon, ali nije odskočio i utopio se u sivilo igre domaćeg tima. Predvođen Pjer-Emerikom Obamejan, skupo plaćenim Didijeom Ndongom (prešao za 20.000.000 evra u Sanderlend), Juventusovim Marijom Leminom, pa i Zvezdinim plejmejkerom Kangom, Gabon nije uspeo da probije bedem Maroka koji je došao da se brani i uspeo je u toj misiji.

Utakmica za zaborav, prave šanse su izostale, nije bilo mnogo toga zanimljivog da se vidi. Gabon je imao inicijativu, ali ne i velike prilike koje bi pretvorio u gol. Gosti su sjajno čuvali Obamejana, konstantno faulirali Leminu, i oterali daleko od gola Kangu i Ndonga što je rezultiralo remijem bez golova. Potpuna defanzivna orijentacija Marokanaca i ne čudi s obzirom da su doputovali bez trojice najboljih igrača Bufala, Benatije i Dirara koji su povređeni, a Ajaksov Hakim Zijeh je ostao na klupi. Sa takvim odnosom snaga, bod u gostma protiv Gabona je odličan rezultat za Maroko.

Što se tiče Zvezdinog veziste Kange, nije ostavio neki poseban utisak. Iako je izvodio skoro sve prekide u domaćem timu, nije se proslavio. Promašio je najbolju šansu za domaći tim u prvom poluvremenu kada je imao otvoren šut iz dobre pozicije, ali je šutirao van okvira gola. U pojedinim trenucima je pokazivao preveliku nervozu pa mu je sudija progledao kroz prste što mu nije pokazao drugi žuti karton pošto je prvi zaradio u 35. minutu. Najbolju priliku propustio je Obamejan sredinom drugog poluvremena kada je njegov šut glavom sa dva metra odbranio golman gostiju. Poslednju šansu Gabon je imao u 93. minutu, ali je Kanga opet bio neprecizan.

(FOTO: Action images)


tagovi

GabonGelor Kangakvalifikacije za sp 2018MarokoPjer Emerik Obamejanreprezentacija Gabonareprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara