""
""

Garaj odbio Mančester Junajted, Valensiju i Totenhem: Odlazi u Zenit!

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.05.14. | 16:02

Argentinski štoper iz Benfike se seli u Rusiju za 20 miliona evra. Polovina sume ide na račun Real Madrida

Jedan od najtraženijih štopera današnjice Ezekijel Garaj je doneo konačnu odluku o nastavku karijere: Argentinski defanzivac je izabrao Zenit!

Izabrane vesti

To je jutros potvrdio i njegov menadžer Rafael Zuro koji je otkrio da je Garaj odlučio da pređe u Zenit. Argentinac iz Benfike je još od prošlog leta bio na meti najvećih evropskih klubova. Jedno vreme je izgledalo kao izvesno da će Mančester Junajted angažovati Garaja, ali na kraju Englezi i Portugalci nisu postigli konačan sporazum i igrač Orlova nije stigao na Old Traford kao zamena za Vidića i Ferdinanda.

Još zimus je Zenit nudio 45 miliona evra za Garaja i ofanzivca Rodriga u paketu, ali je Benfika odbila tu ponudu. Sada je ruski klub pristao da plati otkupnu klauzulu u iznosu od 20 miliona evra i Garaj će se preseliti u Sankt Peterburg kod Andrea Viljaša Boaša i nekadašnjeg saigrača Aksela Vicela. Mančester Junajted je tako opet ostao kratkih rukava u pokušaju da dovede argentinskog štopera, a Garaja su želeli još i Totenhem, Valensija i Monako, pominjali su se Juventus i Čelsi...

Nije poznato koliko će Garaj zarađivati u ruskom klubu, ali je poznato da je polovina novca od obeštećenja otišla na račun Real Madrida koji je držao 50 odsto prava na Garajev ugovor, tako da je Kraljevski klub inkasirao 10 miliona evra. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaRusijaPortugalEzekijel GarajEvropaEngleskaBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara