""
""

Gašić spreman za evroligaški debi protiv Reala: Lepši poklon za ove momke ne postoji!

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.12.13. | 14:09

"Mi smo u svakodnevnom kontaktu sa Duškom. On je, kao što znate, smešten na VMA, trenutno se oseća mnogo bolje nego što je bio kada je došao. Ipak, mislim da je nezahvalno govoriti o tome da li će i kada moći da se vrati na svoje radno mesto", rekao je pomoćni trener Partizana

U odsustvu trenera Duška Vujoševića, njegov pomoćnik Velimir Gašić je na konferenciji za medije najavio susret sa madridskim Realom u okviru prvog kola TOP 16 faze Evrolige.
"Prolaskom u visoko društvo TOP 16 faze Evrolige klub je zabeležio veliki uspeh. Bolja nagrada za sve ono što su ovi mladići napravili u prethodnom periodu ne postoji. Ono što je već nekoliko puta istaknuto, ne postoje bolji navijači od naših i zato mi imamo još veću obavezu da ostavimo što bolji utisak. Učinićemo sve da kroz ovih 14 utakmica, najvrednijih za stasavanje igrača napravimo što bolji rezultat", rekao je Gašić na samom početku.
"To koliko ovaj tim igra dobro govori i činjenica da ima 25 vezanih pobeda. Ekipa Reala je na jedan impresivan način odigrala prvu fazu takmičenja Evrolige, a uz to je igrala sjajno u domaćem šampionatu, gde su vezali 15 pobeda. U odnosu na prošlu sezonu ostvarene su neke minimalne promene, a setite se da je Real bio na rubu osvajanja evropskog trofeja. Ja znam da je s početka sezone bilo polemike - zašto tamo neki Burusis i Mejri? Ali, vidi se da je to sve mikroskopski precizno odrađeno kako bi se napravio još jači tim, što pokazuju rezultati. Unutar tog tima vlada jedna vrlo jaka hemija, a kompletan individualni talenat i znanje igrači stavljaju u funkciju kluba". 

O kvalitetima igrača Reala Gašić je rekao:
"Serhio Rodrigez je igrač koji iz utakmice u utakmicu pokazuje jedan ogroman nivo kvaliteta, on je vođa te ekipe. Sve utakmice koje je Real gubio u nekom delu igre njegovim ulaskom na parket se rezultat menjao. Tu su Fernandez, Ljulj, Kerol, tu je Darden koji zavređuje pažnju, kao i Sloter. Real ima jedan dugačak roster, gde Pablo Laso ima mogućnost da rotira 11, 12 igrača, što dovoljno ilustruje da nam dolazi jedan veliki tim, Kraljevski klub, što je možda i najbolja pozivnica za sve da dođu i pruže nam podršku". 

Izabrane vesti

Ipak, pomoćni trener Partizana, kome će ovo biti evroligaški debi na mestu trenera, zna da svaki tim ima svoje slabosti, pa čak i Real.
"S obzirom da su i oni ljudi od krvi i mesa, mi ćemo učiniti sve da se što bolje pripremimo za ovu utakmicu".

O zdravstvenom stanju Duška Vujoševića Gašić je rekao:
"Mi smo u svakodnevnom kontaktu. On je, kao što znate, smešten na VMA, trenutno se oseća mnogo bolje nego što je bio kada je došao. Ipak, mislim da je nezahvalno govoriti o tome da li će i kada moći da se vrati na svoje radno mesto. Ja sam već duže vreme spreman za ovako nešto, bez obzira na to što će ovo biti moj evroligaški debi, meni je najbitnije da mi budemo maksimalno spremni za narednu utakmicu". 

Iako je bilo priče o tome da je Bogdan Bogdanović ponovo povređen, on će biti u sastavu, kao i kompletan tim.
"Nas su maleri pratili u seriji. Neverovatne stvari su se dešavale. Ali, mislim da će svi biti spremni za utakmicu". 

Ono što treba istaći jeste da karata još uvek ima u prodaji, iako je ostalo još jako malo ulaznica, a očekuje se da će Arena biti dupke puna. Tarens Kinsi će, i pored novčane kazne koja ga čeka, biti u sastavu za utakmicu, dok će igrači Partizana do utakmice imati samo po jedan trening dnevno. 

Utakmica sa Realom u okviru prvog kola TOP 16 faze igra se u četvrtak u Kombank Areni sa početkom u 19.00.

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvroligaFK PartizanSrbijaVelimir Gašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara