"Maks Gradej je junak Sent Etjena"
"Maks Gradej je junak Sent Etjena"

Glupost Lopeša, indirekt i egzekucija Gradela (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.03.15. | 15:57

Sent Etjen sa igračem više savladao Lil sa 2:0 i utabao put ka sezoni u Evropi

Maks Gradej je junak Sent EtjenaBordo i Monpelje su izgubili, Sent Etjen je maksimalno iskoristio situaciju. Pomogao je i Markoš Lopeš čiji nesmotren start je kažnjen direktnim crvenim kartonom što su Zeleni umeli da kazne i uz dva gola Maks-Alena Gradela savladaju Lil sa 2:0 u 30. kolu Lige 1.

Upravo je to Lopešovo isključenje odlučilo utakmicu s obzirom na to da se Lil sasvim dobro držao dok je utakmica bila brojčano ravnopravna. A onda se neiskusni 19-godišnji Portugalac sumanuto  zaleteo na Frenka Tabanua, krenuo otvorenim đonom na rivala i zasluženo dobio crveni karton.

Izabrane vesti

Uvidevši priliku Sent Etjen je sve karte bacio u napad. I moralo je to da mu se vrati. Lopeš  je bio tragičar utakmice. Ulogu junaka odigrao je Maks-Alen Gradel, koji je postigao deveti i deseti ligaški gol u sezoni. Čak šest je pogodio samo u martu mesecu!

Odrazilo se to i na samopouzdanje. U 63. minutu maestralnu akciju saigrača i centaršut Fransoe Klerka krunisao je hladnokrvnim prijemom i besnim udarcem u mrežu nemoćnog Vinstena Enjeame. Nije bilo pomoći za nigerijskog golmana.


U 74. minutu ostanak bodova u Sent Etjenu je i definitivno zacementiran. Ovaj put baš na dušu Enjeame, koji je rukom prihvatio vraćenu loptu saigrača. Indirektan udarac. Umeli su Zeleni to da iskoriste. Kratka kombinacija, taman toliko da zbuni protivnika. Tek drugi put u poslednjih 12 prvenstvenih okršaja Sent Etjen je uspeo da matira Lil. Barem na nekoliko sati četvrto mesto na tabeli, dva koraka ispred Monaka. I što je mnogo bitnije četiri ispred Bordoa, sedam iznad Monpeljea. Liga Evrope je na dohvat ruke.


LIGA 1 – 30. kolo:

Petak:

PSŽ – Lorijan 3:1 (1:0)
/Ibrahimović 4 penal, 82, 90+1 - Džordan Aju/

Subota:

Lion – Nica 1:2 (0:1)
/Gonalons 56pen – Eduardo 23, Ejserik 86pen/

Bastija – Gengan 0:0

Kaen – Mec 0:0

Evijan – Monpelje 1:0 (0:0)
/Ensikulu 84/

Ren – Nant 0:0

Tuluz – Bordo 2:1 (1:1)
/Ben Jeder 18, Kana Bijik 61 - Rolan 28/

Nedelja:

Sent Etjen – Lil 2:0 (0:0)
/Gradel 63, 74/

17.00 Rems – Monako
21.00 Lans - Marselj

(FOTO: Action images)


tagovi

Sent EtjenMarkos LopesMaks GradelLilLiga 1FrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara