"Gofan još nije slavio protiv Đokovića"
"Gofan još nije slavio protiv Đokovića"

Gofan za ručak, drama za večeru

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.11.16. | 10:39

Prvo Đoković od 15.00 č protiv Belgijanca, a potom od 21.00 č Tim i Raonić odlučuju o drugom polufinalisti završnog mastersa iz grupe "Ivan Lendl"

Gofan još nije slavio protiv ĐokovićaPosao u grupi "Ivan Lendl"  na završnom mastersu u Londonu završava se danas, pošto su na redu dva poslednja meča.

Situacija oko prvog mesta je rešena, Novak Đoković je očekivano tu zaseo, ali će ipak morati da odigra još jedan susret. Od 15.00 č na teren izlazi naspram mladog Davida Gofana koji je "uskočio" kao zamena pošto je Gael Monfis morao da se povuče s turnira zbog povrede i iscrpljenosti. Pošto je u pitanju specifična situacija, kada se već sve zna i kada je plasman odlučen, zaista je teško bilo šta prognozirati. Belgijanac svakako nije najomiljeniuji rival našem asu, pošto je sposoban za vrhunsku odbranu, ali i munjevite napade. Trenutno 11. teniser sveta je ipak autsajder u ovom susretu i verujemo da će i peti put na isto toliko mečeva protiv Noleta napustiti halu O2 spuštene glave. Zanimljivo je spomenti podatak da je Đoković poražen na ovom mastersu 2011. od zemene, takođe u grupnoj fazi, a to je bio Janko Tipsarević. Ipak, naš as je od 2012. doživeo samo jedan poraz (prošle godine u grupnoj fazi od Federera) na poslednjem 21 susretu, ali 200  ATP poena, kao i 179.000 dolara koliko se dobija za svaki trijumf u grupi dovoljan su motiv. Svežina je ono što bi moglo da pomogne Gofanu, koji će teško do iznenađenja, ali bi mogao da ”otkine” jedan set, i to prvi. A za tu igru Mozzart daje kvotu 4,00.

Izabrane vesti

Miloš RaonićDaleko uzbudljivije će (verovatno) ipak biti od 21.00 čas kada će u međusobnom duelu Dominik Tim i Miloš Raonić odlučiti o drugom mestu u grupi "Ivan Lendl" i plasmanu u polufinale.  Biće to tek njihovo drugo odmeravanje snaga, a na prvom je, na mastersu u Sinsinatiju ove godine u dva seta slavio Kanađanin. Ovde je teško odrediti favorita, iako plasman kaže da je to momak rođen u Podgorici, ali Tim je sposoban za velika dela. Ako budete stavljali ovaj meč na tiket, gađajte tri seta i mnogo gemova. Ovaj susret mnogo odlučuje, donosi i odnosi, tako da će oba tenisera biti spremna na veliku borbu.

(foto: Action Images)


tagovi

Velika BritanijaSrbijaNovak ĐokovićMiloš RaonićKanadaDominik TimDavid GofanCrna GoraBelgijaAustrija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara