""
""

Golmani spustili rampe u Leverkuzenu! Bambijeva Armija popustila u finišu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 18.10.16. | 22:35

Farmaceuti i Petlovi podelili bodove posle sjajnog okršaja, pa je u grupi E i dalje sve potpuno otvoreno

Nedostajali su samo golovi večeras na Baj Areni pa da derbi grupe E između Leverkuzena i Totenhema dobije najvišu ocenu. Najveći krivci za to su golmani oba tima Bernd Leno i Igo Ljoris koji su fenomenalno branili, spustili rampe napadačima protivnika i bili najzaslužniji za podelu bodova - 0:0. Remi posle kojeg je u ovoj grupi sve i dalje otvoreno i u kojoj sva četiri tima i dalje imaju šansu da prođu u drugu fazu.

Izabrane vesti

Kada se sve podvuče i sabere možda je remi i najrealniji ishod na kraju, jer Pevci su bili bolji u prvom, a Farmaceuti u drugom poluvremenu. Domaćini imaju za čim da žale, jer su zgromili Engleze u nastavku i stvarno je čudo kako bar jedna lopta od onoliko udaraca u izglednim prilikama nije završila u mreži londonskog tima.

Igrači Totenhema su u prvom delu u potpunosti sproveli u delo plan Maurisija Poketina koji je neutralisao najopasnije pojedince domaćina, kao što je Hakan Čalhanoglu. Posle dosadnih 30-ak minuta gosti su imali nekoliko dobrih prilika za vođstvo. Probali su dva puta Dele Ali i jednom Vinsent Jansen, a osim što je Holanđanin pogodio prečku, golman Leno je sjajno dva puta skinuo udarce reprezentativca Engleske. U nastavku totalno druga slika. Rodžer Šmit je izvukao indisponiranog Čalhanoglua, povukao bliže golu protivnika Čileanca Arngiza, i domaćin je zaigrao znatno bolje. Leverkuzen je bio taj koji je diktirao tempo, gostujući tim se verovatno i svesno povukao na svoju polovinu, a Igo Ljoris je uspeo da zaustavi nekoliko sjajnih udaraca.

Promašivali su iz sjajnih prilika Čičarito, Arangiz, Mehmedi i Kisling, a probao je u završnici i defanzivac Toprak, ali je šutirao neprecizno. Domaćinu je poništen i gol u 50. minutu koji je postigao Meksikanac, ali istini za volju potpuno opravdano jer je čak i gol-tehnologijom utvrđeno da lopta nije u celosti prešla gol liniju. Pritom, moramo reći i - majstorska odbrana golmana Ljorisa...

U poslednjih dvadesetak minuta Pevci su trošili vreme i na kraju se radovali važnom bodu, drugom u prva tri kola. Leverkuzen je zabeležio i treći remi u isto toliko mečeva, pa je svima na Baj Areni večeras postalo jasno da moraju nekog i da pobede, ako žele da se domognu osmine finala Lige šampiona.

Odličan meč videli smo večeras i u Moskvi, gde je Monako uspeo u samom finišu da dođe do značajnog boda na gostovanju protiv CSKA - 1:1. Iako je domaćin poveo u 34. minutu preko Lasine Traorea iz akcije u kojoj je glavnu rolu imao naš Zoran Tošić, Kneževi su u nastavku uspeli da iskoriste terensku inicijativu i raduju se značajnom bodu.

Imao je srpski reprezentativac nekoliko dobrih prilika, odlično je dirigovao igrom Armejaca tokom utakmice, a da na golu Kneževa nije bio večeras raspoloženi Hrvat Subašić možda bi se Bambi radovao još nekom golu. Monako se nije branio, bio je ravnopravan tokom celog meča, a možda su u finišu i zaslužili taj izjednačujući gol kojim su osvojili važan bod.

Sjajno je tokom celog meča branio golman domaćina Igor Akinfejev, ali je pred naletom gostiju njegov bedem popustio u 87. minutu. Odlično je iskusni čuvar mreže zaustavio udarac Gvida Karilja, ali se lopta nesrećno odbila na desno krilo do Tomasa Lemara, koji ju je primirio i majstorskim udarcem levicom spakovao u mrežu domaćina za konačnih 1:1.

Ovo je drugi remi za odličnu ekipu Leonarda Žardima koja se još jednom pokazala kao nezgodan protivnik u gostima i uspela je da zadrži čelnu poziciju u grupi E ispred Totenhema i Leverkuzena. Stručni štab Moskovljana je sigurno razočaran jer je u završnici ispustio prvu pobedu u Ligi šampiona, pa posle tri kola i dalje drži fenjer u ovoj grupi.


CSKA MOSKVA - MONAKO  1:1 (1:0)
/Traore 34 - Silva 87/

CSKA (4-2-3-1): Akinfejev - Fernandes, V. Berezucki, Ignašević, Šenikov - Natho, Verbnlum - Tošić (od 75. Gordušenko), Jonov (od 46. Milanov), Golovin - Traore (od 84 Stranberg);

Monako (4-2-3-1): Subašić - Rađi (od 69. Mendi), Glik,  Žemerson,  Sidibe - Bakajoko (od 83. Mbape), Fabinjo - Bernardo Silva, Mutinjo (od 41. Kariljo), Lemar - Žermen.


LEVERKUZEN – TOTENHEM   0:0

Leverkuzen (4-4-2): Leno - Bender (od 74. Jedvaj), Tah, Toprak, Henriks - Mehmedi, Kampl, Arangiz, Čalhanoglu (od 46. Bamgartlinger) - Kisling, Čičarito (od 85. Brant);

Totenhem (4-1-4-1): Ljoris – Tripije, Dajer, Vertongen, Rouz – Vanijama, Ali – Lamela (od 71. Sisoko), Eriksen, Son (od 90. Onomah) – Jansen (od 65. Dembele).


LIGA ŠAMPIONA – 3. KOLO

UTORAK

GRUPA E

Leverkuzen – Totenhem 0:0

CSKA – Monako 1:1 (1:0)
/Traore 34 – Silva 87/

GRUPA F

Real  - Legija 4:1 (3:1)
/Bejl 16, Jodlovec 20, Asensio 37, Lukas 68 – Radović 22 pen)

Sporting – Dortmund 1:2 (0:2)
/Cesar 67 – Obamejan 9, Vejgl 43/

GRUPA  G

Lester – Kopenhagen 1:0 (1:0)
/Marez 40/

Briž – Porto 1:2 (1:0)
/Vosen 12 – Lajun 68, Silva 90+3 pen/

GRUPA H

Lion – Juventus 0:1 (0:0)
/Kvardado 77/

Dinamo (Z) – Sevilja 0:1 (0:1)
/Nasri 37/

SREDA

GRUPA A

20.45 PSŽ – Bazel
20.45 Arsenal – Ludogorec

GRUPA B

20.45 Napoli – Bešiktaš
20.45 Dinamo (K) – Benfika

GRUPA C

20.45 Barselona – Mančester Siti
20.45 Seltik – Mehengladbah

GRUPA D

20.45 Bajern – PSV
20.45 Atletiko - Rostov

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bajer LeverkuzenČičaritoCSKA MoskvaEngleskaLiga šampionaMonakoNemackaUgo LorisZoran Tošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara