""
""

Gorecka izabrao novi klub

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.11.17. | 12:29

Rastanak sa Šalkeom je neizbežan

Leon Gorecka je izgleda prelomio - ako napusti Šalke sledećeg leta kao slobodan igrač karijeru će nastaviti u Barseloni. Ovu vest objavio je danas katalonski Mundo Deportivo uz napomenu da je svoju odluku fudbaler već saopštio menadžeru Jergu Nojbaureu, čoveku koji je prethodnih nedelja u stalnim kontaktima sa Bajernom, Juventusom i Liverpulom.

Izabrane vesti

Reprezentativac Nemačke rodom iz Bohuma ušao je u poslednju sezonu ugovora sa Šalkeom, ali još uvek nije produžio ugovor. U klubu iz Gelzenkirhena žele da produže saradnju sa svojim najboljim fudbalerom, ali ukoliko bude oklevao, voleli bi da ga prodaju odmah ove zime kako bi izvukli neku kintu i da ga ne bi izgubili za džabe sledećeg leta.

Ipak, pitanje je da li bi 22-godišnji Gorecka pristao na taj dogovor, pogotovo ako želi da sačeka leto i pređe kao slobodan igrač u Barselonu. Njega je u lepote igranja fudbala u Kataloniji već uveo golman tima sa Nou Kampa i reprezentativni kolega Mark Andre ter Štegen.

Pride, Barselona je u višemesečnim kontaktima sa menadžerom Leona Gorecke kojeg vide kao idealan potez na transfer pijaci jer ih ne bi koštao ništa. Takođe, jedini način da Gorecka razmisli o ostanku u Šalkeu je da se klub iz Gelzenkirhena plasira u Ligu šampiona, ali opet dok je to sve neizvesno u Barsi ne bi imao dilemu - igrao bi u evropskoj eliti svake sezone.

Katalonci ga vide kao sjajnu alternativu za Brazilca Paulinja, a posebno im se sviđa napadački potencijal sjajnog veziste koji se izdvojio kao jedan od najboljih nemačkih fudbalera u ovom trenutku. Ono što je najveća prednost Gorecke, koštao bi ih jeftinije od Filipea Kutinja.    

(FOTO: Action Images)


tagovi

Leon GoreckaNemackaPrimeraŠpanijaTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara