"Olivije Žiru"
"Olivije Žiru"

GOTOVO! Arsenalu 22.000.000, Žiru potpisuje na 18 meseci

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.01.18. | 14:56

Čelsi ne odustaje od klupske politike

Olivije ŽiruPrekršili su pravilo po kome nisu izdvajali novac za obeštećenja za igrače starije od 30 godina, ali su barem uspeli da ubede Olivijera Žirua da prihvati relativno kratkoročan ugovor u Čelsiju. Plavci su ipak obavili najbitnije i Antoniju Konteu obezbedili napadača koji će se sa Alvarom Moratom boriti za mesto startnog špica.

Posle mnogo peripetija, pa i povlačenja ponude, dogovor je ipak postignut: Čelsi će komšijama uplatiti oko 20.000.000 funti, odnosno 22.000.000 evra, a Žiru će potpisati ugovor na 18 meseci uz opciju da se saradnja produži na dodatnu godinu ako obe strane budu zadovoljne.

Izabrane vesti

Podsetimo, takav aranžman prethodno je odbio Edin Džeko, koji je od engleskog kluba tražio da mu barem izjednači status koji ima u Romi - ugovor do 2020. godine. Međutim, Čelsi sa igračima starijim od 30 godine već po tradiciji daje ugovore samo na jednu sezonu. Ili na sezonu i po kada se ugovor potpisuje na zimu, kao što je sada slučaj sa Žiruom.

Francuzu, a i njegovoj supruzi, tako je ispunjena želja da ostane u Londonu zbog koje je i odbio prvobitnu ponudu da ode u Borusiju. Umesto njega u Dortmund je odleteo Čelsijev Miši Batšuaji, dok je Arsenal rupu zakrpio dovođenjem Pjer Emerika Obamejana.

Samo još da Žiru prođe preglede i da dočekamo fotku sa dresom...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaOlivije ŽiruEvropaEngleskaČelsiArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara