""
""

Gotovo je, Blan ide iz Pariza! Stiže Emeri, a sa njim - Kanselo, Mata i Lukaku od 137.000.000?!

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.06.16. | 19:19

Sveci planiraju ozbiljno renoviranje...

Ono o čemu se nedeljama unazad naveliko komentarisalo sada je dobilo svoju potvrdu - posle tri sezone na Parku prinčeva Loran Blan definitivno napušta Pari Sen Žermen! 

Izabrane vesti

Ovu informaciju otkrio je Blanov agent Žan Pjer Berna u razgovoru za francuski radio Evropa 1.
„Do kraja nedelje Blan i PSŽ će se rastati“, bilo je sve što je Berna izjavio.

Ali, šta je više i trebalo da kaže? Sada je postalo jasno da će francuski šampion dobiti novog trenera, a sa njim i komplet pojačanja kojim bi PSŽ trebalo dodatno da učvrsti svoju dominaciju u Francuskoj, ali i napravi još veći iskorak u Evropi.

A umesto Lorana Blana na kormilo najvećeg francuskog kluba dolazi – Unaj Emeri. Francski i španski mediji pišu da je dolazak na Park prinčeva praktično završena stvar, ali da će se iz kurtoazije prema dosadašnjem šefu struke sačekati sa zvaničnom objavom vesti. Odavno su već poznate sve brojke, od plate koja će na godišnjem nivou biti oko 6.000.000 evra, dok će Blan za otkaz dobiti oko 10.000.000 evra.

Višestruki osvajač Lige Evrope sa Seviljom dobiće od gazde Nasera Al Kelaifija i tri skupocena poklona.

Prvi je, kako piše L'Ekip – Žoao Kanselo. Portugalski desni bek viđen je kao idealna zamena za Gregorija van der Vila, koji će klub napustiti ovog leta. Kanselo jeste ugovorom vezan za Valensiju, ali je izgleda i sam rešio da promeni adresu, a verovatno bolje destinacije od PSŽ – nema.

Trenutno je najveća prepreka u realizaciji ovog transfera cena od 25.000.000 evra, koliko Valensija traži, dok bi PSŽ želeo da ipak smanji potraživanja i dobije igrača za ispod 20.000.000.

Sledeći na listi je, verovali ili ne, Huan Mata! Posle dolaska Žozea Murinja u Mančester junajted ozbiljno je počelo da se spekuliše o tome da su Špancu dani na Old Trafordu odbrojani, a sve više ostrvrskih medija piše da se za Matu traži idealno rešenje, a izgleda da će to upravo biti PSŽ.

Time bi francuski gigant dodatno ojačao ofanzivnu liniju tima i dobio igrača koji može da igra na više pozicija u manevru. Međutim, Junajted ga se navodno neće rešiti za sumu manju od oko 35.000.000 evra.

Na kraju, bomba leta u Francuskoj, a možda i u Evropi trebalo bi da bude dolazak Romela Lukakua. Belgijanac duže vreme koketira sa najvećim kontinentalnim klubovima, a nedavno je za PSŽ rekao da je „veliki klub i veliki projekat“, da bi samo nekoliko dana kasnije otkrio da će otići u sredinu koja ima „veliki i jak projekat“.

Međutim, Everton bi na račun mladog golgetera mogao ozbiljno da se opari. Zasad se „žonglira“ sa sumama od oko 77.000.000 evra, što će biti ozbiljan poduhvat čak i za ekipu sa podebljim novčanikom. 

S druge strane, Lukaku bi trebalo da bude igrač koji će se u rotaciji menjati sa Edinsonom Kavanijem, jer Emeri planira da se ozbiljno posveti vreme podizanju popularnog El Matadora u prvog golgetera tima, pa čak i Evrope.

Očekujemo pakleno leto.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žoao KanseloValensijaUnaj EmeriŠpanijaSeviljaRomelu LukakuPrimeraPremijer ligaPari Sen ŽermenLoran BlanLiga 1letnji prelazni rok 2016Huan MataFrancuskaEvropaEvertonEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara