"Luiz Felipe Skolari"
"Luiz Felipe Skolari"

FS Brazila: Skolari zaslužuje našu zahvalnost i ogroman respekt

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.07.14. | 08:35

Iskusni strateg podneo ostavku posle debakla na Mundijalu

Luiz Felipe SkolariAgonija je završena! Najveća želja verovatno svakog brazilskog navijača i zvanično je ispunjena, pošto Luiz Felipe Skolari više nije selektor Selesaa! 

Iako se prethodnih dana stidljivo najavljivalo da će prekaljeni strateg ostati na klupi petostrukog šampiona sveta, Fudbalski savez te zemlje odlučio je da zahvali Skolariju na saradnji i dalje nastave odvojenim putevima. 
"Trener Luiz Felipe Skolari i njegovi saradnici napustili su svoje pozicije i ponudili ostavku bordu Saveza", a posle sastanka čelnih ljudi, predlog je usvojen.

Izabrane vesti

Predsednik Saveza Hoze Marija Marin takođe je najavio povlačenje, ali naredne sezone, u korist Marka Pola del Nera, koji bi trebalo da postane njegov naslednik. 
"Skolari i njegovi saradnici zaslužuju našu zahvalnost i respekt. Oni su odgovorni za to što je ljudima vraćena vera u kult reprezentacije i ljubav prema fudbalu, iako nismo postigli naš ultimativni cilj", dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, Skolari je s Brazilom doživeo prvi poraz kod kuće na kompetitivnim utakmicama posle 39 godina, a prošle godine je istim timom osvojio Kup Konfederacija. Takođe, po prvi put još od 1940. godine Selesao je pretrpeo i dva uzastopna poraza u zvaničnim mečevima.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalLuiz Felipe SkolariJužna AmerikaBrazil2014Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara