""
""

Građani igraju najbolji fudbal, ali im u odbrani škripi! Firmino i Staridž pogađaju samo zajedno, Arsenalov preokret, Milivojević pokrenuo Palas

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.10.17. | 18:00

Siti slavio na gostovanju Vest Bromu, Redsi ubedljivi protiv Hadersfilda, Arsenalov preokret protiv Svonsija

Mančester Siti krupnim koracima i to prilično sigurnim koračaju ka šampionskoj tituli u ovoj sezoni. Ekipa Đozepa Gvardiole slavila je deveti put u ovoj sezoni, ovoga puta protiv borbenog, ali nedovoljno kvalitetnog Vest Bromvič Albiona, pa se vratila na pet bodova udaljenosti u odnosu na drugolplasirani Junajted, ali i odmakla Totenhemu na čak osam – 2:3 (1:2).

Izabrane vesti

Građani praktični nijednog momenta nisu dozvolili domaćinu da se nada pozitivnom rezultatu, bili su dominantni, ali su ipak dva puta vadili loptu iz svoje mreže, što sigurno brine katalonskog stratega. Prvi put je loše bio postavljen Stons, dok je kod drugog gol domaćinu poklonio Otamendi. Poveli su gosti sjajnim golom Sanea u 10. minutu, dok je Džej Rodrigez samo tri minuta kasnije poravnjao rezultat. Ipak, već je u 15. bilo 1:2 zahvaljujući Fernandinju. Gosti su nakon toga držali kontrolu igre i rezultata, konstatno su pritiskali domaćina i čekali prilku da postignu odlučujući pogodak. On je stigao u 64. minutu zahvaljujući Sterlingu, kojem je odlično asistirao Kajl Voker. Pogodak Meta Filipsa u nadoknadi je ipak stigao prekasno za ekipu Tonija Pjulisa.

Roberto Firmino i Danijel Staridž ove sezone pogađaju samo u duetu, a danas su se upisali u strelce posle dvomesečnog posta u Premijer ligi. Redsi su danas ubedljivo savladali Hadersfild na Enfildu (3:0), a rezultat je mogao da bude još ubedljiviji da je Mohamed Salah u 42. minutu iskoristio udarac sa bele tačke.

Redsi tada nisu uspeli da dođu do vođstva, ali su Staridževi i Firminovi golovi stili na samom početku nastavka utakmice. Sve je bilo rešeno golom Vajnalduma u završnici utakmice, nakon pravovremene povratne lopte Salaha. Marko Grujić je utakmicu presedeo na klupi.

Arsenal je ponovo mučio svoje navijače, ali je ipak pokazao da mu je forma u usponu. Tobdžije su pred dolazak Crvene zvezde posle preokreta savladali Svonsi i približili se trećeplasiranom Totenhemu na samo bod zaostatka (2:1).

Publiku na Emirejtsu zabrinuo jeh Sem Klukas u 22. minutu, a gosti su sa vođstvom otišli i na pauzu. Ipak, bilo je ovo veče Seada Kolašinca, koji je na samom početku drugog poluvremena izjednačio rezultat snažnim udarcem, a onda asistirao Aronu Remziju za konačan rezultat.

Kristal Palas se brzo vratio u stari ritam, ali je danas na svom terenu ipak stigao do boda protiv Vest Hema zahvaljujući pogotku Zahe u sedmom minutu nadoknade (2:2). Domaćina je ka remiju povukao Luka Milivojević sa bele tačke na početku drugog poluvremena. Stok je u slavio u Votfordu golom Darena Flečera (0:1).

ENGLESKA 1 - 10. KOLO

Subota
Mančester Junajted - Totenhem 1:0 (0:0)
/Marsijal 81/

Arsenal - Svonsi 2:1 (0:1)
/Kolašinac 51, Remzi 58 - Klukas 22/

Kristal Palas - Vest Hem 2:2 (0:2)
/Milivojević 50pen, Zaha 90+7 - Ćićarito 31, Aju 43/

Liverpul - Hadersfild 3:0 (0:0)
/Staridž 50, Firmino 58, Vajnaldum 75/

Vest Bromvič - Mančester Siti 2:3 (1:2)
/Rodrigez 13, Filips 90 - Sane 10, Fernandinjo 15, Sterling 64/

Votford - Stouk 0:1 (0:1)
/Flečer 16/

18.30: (2,90) Bornmut (4,00) Čelsi (1,60)

Nedelja
15.30: (2,90) Brajton (3,00) Sautempton (2,65)
18.00: (2,15) Lester (3,35) Everton (3,50)

Ponedeljak
21.00: (2,80) Barnli (3,05) Njukasl (2,70)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action images)


tagovi

Danijel StaridžEngleskaEvropaMančester SitiPep GvardiolaPremijer ligaRoberto Firmino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara