"Idealan tim Marke"
"Idealan tim Marke"

GRAFIKA: Najbolji tim u istoriji Mundijala

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.06.14. | 09:49

Doduše, u izboru posetilaca sajta Marke u idealnih 11 našla su se i dva Španca

Idealan tim MarkeKažu da su poređena nezahvalna, naročito ako se prave na vremenskoj distanci, pa dolazi do mešanja generacija. No, glas naroda mora da se poštuje, a Španci kažu – među najboljih 11 igrača svih vremena na Mundijalima ima mesta i za dvojicu njihovih reprezentativaca.

Reč je o anketi sprovedenoj na sajtu Marke, u okviru koje je glasalo više od 200.000 posetilaca, koji su izabrali idealan tim fudbalera koji su igrali na Svetskim prvenstvima. Prema njihovoj oceni, na golu bi bio Iker Kasiljas, u odbrani Paolo Maldini, Franc Bekenbauer i Roberto Karlos, u vezi Zinedin Zidan, Dijego Armando Maradona, Andres Inijesta i Johan Krojf, a u špicu trojica Brazilaca – Romario, Ronaldo i Pele.

Izabrane vesti

U oči odmah upada činjenica da su Španci, euforični zbog osvajanja poslednjeg Mundijala, većinu glčasova poklonili zvezdama Reala i Barselone, Kasiljasu i Inijesti, kao i da se na klupi našlo mesta za Karlesa Pujola. Među zamišljenim rezervama još su: Lav Jašin, Karlos Alberto, Danijel Pasarela, Ronaldinjo, Rivelinjo, Neskens, Didi, Eusebio, Gerd Miler i Miroslav Klose.

E, sad: ta lista Marke drastično se razlikuje od idealnog tima Svetskih prvenstava u izboru FIFA, na kojoj je najviše glasova dobio Dijego Armando Maradona. Ta ekipa izgleda ovako: Lav JašinPaolo Maldini, Franc Bekenbauer, Roberto KarlosRoberto Bađo, Zinedin Zidan, Mišel Platini, Dijego Armando MaradonaRomario, Johan Krojf i Pele.

(Grafika: Marca.com)


tagovi

reprezentativni fudbalMundijalnovine Markameđunarodni fudbalIdealan timgrafikaBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara