""
""

Grbić: Nismo potcenili Estoniju, ali momci su mislima već bili u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.10.15. | 21:16

"Pristup nam je otežao put do pobede, međutim, posle 0:2 u setovima mislim da smo počeli da igramo onako znamo, odgovornije, skoncentrasanije, bili mnogo više fokusirani na ono što treba da uradimo", naveo je selektor odbojkaša Srbije

Selektor odbojkaske reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je posle dramatične utakmice protiv Estonije da njegovi izabranici nisu potcenili protivnika, već da su svi bili već okrenuti sutrašnjem četvrtfinalu.

Izabrane vesti

Srbija je večeras u Busto Arsiciju teškom mukom pobedila Estoniju posle preokreta sa 3:2 u setovima i plasirala se u četvrtfinale prvenstva Evrope.
"Mislim da nije u pitanju potcenjivanje protivnika, jer zvuči jako ružno. Poznavajući ove momke, mislim da to nije slučaj, jednostavno mislima smo svi bili na sutrašnjoj utakmici. Kad se to desi, to je veoma, veoma opasno, i to iz dva razloga. Prvi je zato što mi nismo bili skoncentrisani na ono što treba da uradimo, i to pokazuju 14 grešaka u prvom setu, a druga stvar je da kada ti igraš tako onda protivnik igra mnogo opuštenije, lakše, lepršavije i bolje", rekao je Grbić dodajući da se tim tada unervozi zato što mu ne ide i istovremeno igrači počnu da se nerviraju zbog toga što protivniku ide tako dobro.

"Pristup nam je otežao put do pobede, međutim, posle 0:2 u setovima mislim da smo počeli da igramo onako znamo, odgovornije, skoncentrasanije, bili mnogo više fokusirani na ono što treba da uradimo, Bili smo tu, bili smo prisutni i zbog toga smo uspeli da napravimo ovakav rezultat", naglasio je Grbić.

Srpski odbojkaši sutra u četvrtfinalu igraju protiv Francuske, koja je direktno izborila plasman među osam najboljih timova.
"Prema do sada viđenom na turniru, Francuzi igraju bolje od nas. Međutim, ja sam optimista i mislim da će sutra biti mnogo bolje nego danas. To je nešto sasvim normalno, jer s druge strane neće biti Estonija ili Slovačka. Smatram da ovi momci imaju kvalitet da pobede Francusku i da odemo dalje", poručio je Grbić.

(FOTO: Starsport)


tagovi

Srbijaženska odbojkaška reprezentacija SrbijeOdbojkaNikola GrbićEvropaep u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara