Grejeva surova dobrodošlica Rodžersu i gorka pilula za Lester - sunovrat se nastavlja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.03.19. | 14:59

Votford u poslednjim trenucima okrenuo utakmicu i stigao do zaslužene pobede

Ako ste uoči meča na Vikaridž Roudu pročitali novu poslasticu iz rubrike PRELAZZI našeg kolumniste Marka Prelevića, imali ste priliku da saznate kako je i zašto Brendan Rodžers besmrtnost zamenio za prosečnost i šta ga je to nateralo da se vrati u Premijer ligu, a iako je rano za konačni sud posle jedne utakmice i tek nekoliko treninga, možda mu je bolje bilo da nije odlazio sa Seltik Parka. Lesterov sunovrat nastavljen je i posle 29. kola, a Andre Grej je u sudijskoj nadoknadi vremena zapakovao gorku pilulu realnosti u kojoj je jasno da je pred Rodžersom brdo posla do kraja sezone - 2:1 (1:0).

Nimalo prijatno stanje za nekadašnjeg šampiona Engleske, pošto je doživeo sedmi poraz u poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima, pa je tako na samo deset bodova od zone ispadanja. Doduše, minut pre kraja utakmice sve je upućivalo na to da će Lester iz jedine smislene šanse doći do boda konsolidacije, ali je veliki propust odbrane surovo kaznio Grej na majstorsku asistenciju Troja Dinija kojom je poput mačem sasečena cela poslednja linija. Kapiten Ves Morgan nemoćno je vikao na saigrače, svestan da je i sam i te kako kriv za to što se slobodan pad Lestera ne završava. 

Izabrane vesti

Lester predugo bio bez smislene akcije i pokušaja da se ugrozi gol Bena Fostera. Do gola Džejmija Vardija u 75. minutu, koji pokazuje koliko bi jednostavan trebalo da bude posao centarfora, Lester nije uspeo da poveže redove, niti da izazove Votfordove fudbalere. Uprkos tome što je Vardijev gol naizgled podigao radnu temperaturu i voljni momenat, Lester je do kraja utakmice ponovo išao stazom letargije i bezidejnosti, što se u smiraju utakmice obilo o glavu. 

Troj Dini nije dočekao ni Lester, ni Rodžersa raširenih ruku, već im je u 5. minutu utakmice poslao toplu poruku dobrodošlice. Korpulentni napadač iskoristio je vrhunski centaršut Đerara Deulofeua s levog boka, a iako je na trenutak izgledalo da je Dini bio u nedozvoljenoj poziciji, sudija Džonatan Mos nije reagovao i dopustio je iskusnom gogleteru da matira Kaspera Šmajhela šmekerskim “krzanjem” lopte. 

Nisu se gledaoci na Vikaridž Roudu nagledali kvalitetnog fudbala, niti se to od ova dva sastava očekivalo. Umesto toga viđena je prava ostrvska utakmica s mnogo čvrstih duela i (pre)malo dešavanja ispred oba gola. Votford je bio za nijansu konkretniji, Lester je samo bljesnuo, a onda poput zvezde padalice - nestao. Stršljenovi su zaslužili tri boda, kao i Lisice pouku da se u eliti ne ostaje samo na konto starih zasluga. Videćemo samo da li Rodžers može da spreči dramu u finišu sezone...

ENGLESKA 1 - 29. KOLO: 

Subota
Totenhem – Arsenal  1:1 (0:1)
/Kejn 74p – Remzi 16/

Barnli – Kristal Palas 1:3 (0:1)
/Barns 90 - Bardsli 15 ag, Batšuaji 48, Zaha 76/

Brajton – Hadersfild 1:0 (0:0)
/Andone 79/

Bornmut – Mančester Siti 0:1 (0:0)
/Marez 55/

Vulverhempton – Kardif 2:0 (2:0)
/Žota 16, Himenez 18/

Mančester junajted – Sautempton 3:2 (0:1)
/Pereira 53, Lukaku 59, 88 – Valeri 26, Vord Prauz 75/

Vest Hem - Njukasl 2:0 (2:0)
/Rajs 7, Nobl 42 penal/

Nedelja

Votford - Lester 2:1 (1:0)
/Dini 5, Grej 90+2 - Vardi 75/

15.05:  (7,00) Fulam  (4,40)  Čelsi  (1,47) 
17.15:  (5,80) Everton (3,90)  Liverpul (1,60) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Troj DiniBrendan RodžersAndre Grej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara