""
""

GRUPA A: Baski spremni za iznenađenje na Teatru snova, Aspirindžije imaju lek za brazilsku magiju!

Vreme čitanja: 4min | sre. 23.10.13. | 12:25

Mančester junajted želi da upiše pobedu posle remija sa Šahtjorom u Donjecku i Sautemptonom u Premijer ligi, dok fudbaleri Leverkuzena imaju motiv da nastave sjajnu seriju u Ligi šampiona

Grupa A je jedna od najujednačenijih u Ligi šampiona ove sezone, a ponovo ćemo imati priliku da gledamo dva vrlo zanimljiva duela. U Mančester dolazi naoštreni Real Sosijedad, koji uvek može biti trn u oku svima, dok se u drugom meču sastaju Bajer iz Leverkuzena i ukrajinski Šahtjor. Posle dva kola Šahtjor i Junajted imaju po četiri boda, Leverkuzen ima tri, a Sosijedad nula. Ipak, sve četiri ekipe imaju realne šanse da se nađu u nokaut fazi.

MANČESTER JUNAJTED - REAL SOSIJEDAD (20.45)

Izabrane vesti

Fudbaleri Junajteda u utakmicu trećeg kola sa željom da pronađu varnicu koja će zapaliti đavolju vatru na Teatru snova. Nakon što su primili gol od Sautemptona u samom finišu utakmice tokom vikenda, izabranici Dejvida Mojesa pokušaće da dobiju na samopouzdanju pobedom nad uvek neugodnim Real Sosijedadom. 

Ipak, to neće biti nimalo lak posao, s obzirom na to da će u Mančester, prema prvim najavama doći oko 6.000 najvatrenijih navijača baskijskog kluba. Podsetićemo samo na podatak da je pre dve sezone Atletik Bilbao uspeo da izbaci favorizovane Đavole iz Lige Evrope, a pobeda na Old Trafordu uz podršku 7.000 navijača bila je zlata vredna. Baski na Ostrvo odlaze na krilima pobede nad Valensijom, što će im sigurno dati dodatnu snagu da zapnu i naprave još jedan podvig. Dakle, jasno je da će utakmica biti vrlo zanimljiva.

Činjenica je da ni jednom ni drugom klubu ne cvetaju ruže u domaćim šampionatima, ali ovo je potpuno druga priča. Junajted posle dva kola ima četiri boda i nalazi se na deobi prvog mesta sa Šahtjorom, dok je Sosijedad jedini tim u grupi bez bodova. 

Mojes je svestan koliki je pritisak na njemu i njegovim momcima, ali iskusno spušta loptu.
"Jasno je da moramo da popravimo rezultate. Pre svega, moramo da popravimo igru. Imali smo periode dobre igre, ali ni tada nije sve bilo sjajno. Radimo puno i trudimo se da na svakom treningu napredujemo. Real Sosijedad je veliko iznenađenje Lige šampiona. Sezonu je završio na četvrtom mestu, što je odličan uspeh za klub. Ipak, gubitak dva vrlo bitna igrača ostavio je trag", rekao je škotski stručnjak.

S druge strane, Hagoba Arasante ističe da njegovi momci neće ući u meč opušteni znajući da Junajted igra nešto lošije nego ranije.
"Svesni smo toga da je Junajted doveo novog trenera i da je potrebno vreme da bi se igrači navikli na novi sistem rada. Međutim, neće nas omesti to što naš protivnik igra nešto lošije nego inače, jer znamo da mogu da 'eksplodiraju' svakog časa i vrate se u život. Očekujemo da će Junajted igrati u najjačem sastavu, te da će utakmica biti jako teška. Ipak, ako ne bude tako mi ćemo se potruditi da iskoristimo svoje šanse", rekao je Arasante.

----------------------------------

Potencijalni sastavi

MANČESTER JUNAJTED: (4-2-3-1) De Hea; Rafael, Evans, Vidić, Evra; Kerik, Felaini; Valensija, Runi, Januzaj; Van Persi

REAL SOSIJEDAD: (4-2-3-1) Bravo; K. Martinez, Gonzalez, I. Martinez, De la Bela; Pardo, Bergara; Vela, Prijeto, Grizman; Seferović

----------------------------------

Simon RolfesBAJER LEVERKUZEN - ŠAHTJOR (20.45)

U drugom meču grupe A sastaju se direktni konkurenti za mesto u nokaut fazi Lige šampiona. Fudbaleri Bajera imaju fantastičnu seriju kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu u Ligi šampiona, pošto imaju sedam uzastopnih pobeda. Međutim, sve bi to vrlo lako moglo da padne u vodu, jer u Leverkuzen stiže kaznena ekspedicija iz Donjecka, koja i ove sezone ima najviše ciljeve. Domaćin u meč ulazi dodatno motivisan posle najboljeg starta u domaćem šampionatu ikada – sedam pobeda iz devet mečeva, pa se nalazi odmah iza Dortmunda i Bajerna.

Pobedu nad Hofenhajmom obeležio je fantomski pogodak Stefana Kislinga, ali je jasno da su Aspirindžije u odličnoj formi.

Šahtjor se nalazi u seriji od sedam mečeva bez poraza u svim takmičenjima, a u poslednje dve utakmice u domaćem šampionatu upisao je deset golova. Bez obzira na to što su u poslednje vreme ostali bez igrača kakvi su Fernandinjo, Vilijan i Mhitarijan, brazilski trio Adrijano – Tešeira – Kosta spreman je da pomrsi račune svima i odvede ukrajinskog giganta do završnice Lige šampiona.

Strateg domaćih Sami Hipija zna kakav tim poseduje njegov kolega, ali i da postoji rešenje za svakog protivnika.
"Donjeck ima jedan vrlo kvalitetan sastav. Ne možemo da kažemo da je fokus na jednom ili dvojici fudbalera zato što protivnik ima ogroman individualni kvalitet, posebno u napadu. Oni su uvek u pokretu, a protiv takvih igrača je uvek teško igrati, jer nikada ne znate šta možete da očekujete. Moji igrači će morati da ih zaustave dobrom komunikacijom i jakom igrom u odbrani. Ipak, Šahtjor ima određenih problema u odbrani i mi ćemo pokušati to da iskoristimo", rekao je Hipija.

S druge strane, Mirčea Lučesku ističe da je njegov tim došao u Leverkuzen sa jednim zadatkom – da uzme sva tri boda.
"Svesni smo da će to biti jako teško, iako Šahtjor uvek igra dobro protiv klubova iz Nemačke. Vrlo često ovakvi dvomeči odlučuju o tome koji tim će otići u nokaut fazu. Leverkuzen je tim koji ima pregršt izuzetno snažnih igrača, a fizički je odlično pripremljena. Šahtjor je ekipa koja kontroliše loptu i tok meča. Međutim, moraćemo da se pazimo kontranapada, a posebnu pažnju moramo da obratimo na to da ne pravimo prekršaje blizu gola, jer ćemo biti u velikom problemu", rekao je Lučesku.

-------------------------

Potencijalni sastavi

BAJER LEVERKUZEN: (4-3-2-1) Leno; Hilbert, Spahić, Toprak, Boeniš; Kastro, Reinarc, Rolfes; Sem, Hegeler; Kisling

ŠAHTJOR: (4-5-1) Pjatov; Srna, Krivtsov, Rakitski, Ismaili; Fernando, Stepanenko, Kosta, Tešeira, Tajson; Adrijano

-------------------------

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dejvid MojesEngleskaEvropaHagoba ArasateLiga šampionaReal Sosijedad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara