""
""

GRUPA A: Šahtjor u misiji rušenja Mojesa, Sosijedad igra za prestiž, dok će Hipija nositi mobilni i čekati dobre vesti!

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.12.13. | 12:44

Šahtjor bi pobedom na Old Trafordu mogao i do prvog mesta, dok Bajer pobeda drži u igri za drugi krug, uz poraz Ukrajinaca. Mada, tada bi i bod bio u igri

Poslednje kolo – poslednja šansa za mnoge da u "minut do 12" overe kartu za drugu fazu. Što se grupe A tiče, Mančester junajted je već obezbedio prolaz dalje, a za drugo mesto bore se Šahtjor i Leverkuzen. Derbi ove grupe igra se na Old Trafordu, gde će Đavoli dočekati ukrajinskog šampiona, dok će Real Sosijedad, koji igra za obraz i prestiž, ugostiti ekipu Bajera.

MANČESTER JUNAJTED – ŠAHTJOR (20.45)

Izabrane vesti

Dejvid Mojes će sigurno učiniti sve da posle četiri uzastopne utakmice bez pobede u Premijer ligi uzme tri boda u Ligi šampiona i tako definitivno overi prvo mesto u grupi. Jer, eventualni trijumf Šahtjora Đavole bi spustio na drugu poziciju, a treći uzastopni poraz kod kuće verovatno bi značio i oproštaj škotskog stručnjaka od klupe Junajteda.

Mojes je već duže vreme meta javnosti zbog očajne forme u kojoj se nalazi tim, a jedina svetla tačka u ovom trenutku predstavlja serija bez poraza u najjačem klupskom takmičenju.
"Vrlo je važno da sebe maksimalno damo u ovom meču, kako bismo još više napredovali i otišli što dalje u Ligi šampiona. Znam da to generalno neće puno značiti, ali prvo mesto u grupi nam garantuje drugu utakmicu nokaut faze kod kuće. Trenutno smo bez poraza i želimo da tako i ostane", rekao je Mojes.

Dobra vest za Đavole je ta da se Vejn Runi vraća u tim nakon što je odradio jedan meč suspenzije. S druge strane, Škot neće moći da računa Majkla Kerika, koji je povredio Ahilovu tetivu. Nemanja Vidić, Patris Evra, Kris Smoling i Maruan Felaini su propustili trening u ponedeljak zbog problema sa blažim povredama, dok Šinjija Kagavu još uvek muče leđa.

Junajted je u poslednjih 12 utakmica slavio samo pet puta, uz osam postignutih golova u isto toliko ligaških mečeva.

Četa Mirčee Lučeskua na Teatar snova stiže na krilima četiri uzastopne pobede u svim takmičenjima.
"Iako ne igraju baš najbolje, jasno je da je ovo potpuno drugo takmičenje u odnosu na Premijer ligu. Junajted ima imperativ pobede, jer će tako ostati na čelu tabele. Ipak, mi ćemo dati sve od sebe da im pokvarimo planove", rekao je Lučesku.

Legendarni trener Šahtjora neće imati problem da sastavi najbolji tim za ovaj meč, s obzirom da su mu svi igrači zdravi i spremni. Ono što treba istaći jeste da je Luiz Adrijano postigao bar po jedan pogodak u poslednja tri meča.

---------------------------------

NAJAVLJENI SASTAVI:

Mančester Junajted (4-2-3-1): De Hea; Rafael, Ferdinand, Evans, Batner; Džons, Gigs; Valensija, Runi, Kagava; Van Persi

Šahtjor (4-5-1): Kanibolotski; Srna, Čigrinski, Kuča, Ismaili; Fred, Stepanenko, Aleks Tešeira, Tajson, Daglas Kosta, Luiz Adrijano

---------------------------------

REAL SOSIJEDAD – BAJER LEVERKUZEN (20.45)

Fudbaleri Bajera još uvek sanjaju nokaut fazu, s obzirom da kakva-takva nada još uvek postoji. Ekipa Samija Hipije u Španiju odlazi sa dve želje – da se pobedi Sosijedad, ali i da Šahtjor doživi neuspeh na Old Trafordu.

Aspirindžije su trenutno na trećoj poziciji na tabeli sa jednim bodom manje od Ukrajinaca, a u slučaju da oba tima imaju isti broj bodova u velikoj prednosti je Leverkuzen, s obzirom na bolji međusobni skor (4:0 u Leverkuzenu, 0:0 u Donjecku).

Oba tima u meč ulaze posle dva izuzetno teška poraza – Leverkuzen je dobio petardu od Junajteda, dok je Sosijedad u Ukrajini poražen sa 4:0.

Ipak, ekipa Hagobe Arasatea u poslednji susret grupne faze ulazi sa poslednjeg mesta na tabeli, uz samo jedan osvojen bod i bez šansi da se zaigra u Evropi i na proleće. Dakle, tim iz San Sebastijana će igrati za prestiž i ponos, a sav pritisak će biti na ekipi Bajera.
"Svesni smo toga koliko je ovaj meč bitan za Bajer, ali i mi želimo pobedu. Igramo kod kuće, pred domaćom publikom, pa je samim tim ovaj meč bitan i za nas. Cilj je da takmičenje u Ligi šampiona završimo pobedom", rekao je Arasate.

Trener gostiju ceni da je nedavna pobeda nad Dortmundom umnogome uticala na podizanje samopouzdanja u ekipi i da bi to mogao biti ključ eventualnog uspeha u Španiji.
"Protiv Dortmunda smo pokazali da imamo sve što je potrebno da pobedimo Sosijedad. Ali, jednim okom ćemo ispratiti dešavanja u Mančesteru, jer nam od tog meča mnogo zavisi. Verovatno ću poneti svoj telefon sa sobom na klupu, jer ako se nešto bude desilo u Engleskoj, a mi, na primer, do 75. minuta ne uradimo ništa konkretno, možemo da korigujemo igru", zaključio je Hipija.

-------------------------------

NAJAVLJENI SASTAVI:

Real Sosijedad (4-3-3): Bravo, Gonzalez, De la Bela, Karlos Martinez, Inigo Martinez; Ćabi Prijeto, Bergara, Ros; Agireče, Vela, Grizman

Bajer Leverkuzen (4-2-3-1): Leno; Spahić, Toprak, Donati, Kan; Rolfes, Bender; Hegeler, Kastro, Son; Kisling

-------------------------------

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bajer LeverkuzenDejvid MojesEvropaHagoba ArasateLiga šampionaMirčea LučeskuReal SosijedadŠahtjor DonjeckSami HIpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara